Κόσμος

Αυτό θα πει εφαρμογή των μέτρων: Δείτε την πόλη με μόνο δύο κατοίκους που δεν πάνε πουθενά χωρίς μάσκα!

Ένας 82χρόνος και ένας 74χρονος είναι οι μόνοι κάτοικοι σε αυτήν την απόμακρη πόλη. Παρόλα αυτά τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό και κυκλοφορούν φορώντας τις μάσκες τους.

Οι Τζιοβάνι Καρίλι και Τζαμπιέρο Νόμπιλι είναι οι μοναδικοί δύο κάτοικοι στην Ούμπρια, μια μικρή ιταλική πόλη, αλλά ακολουθούν όλες τις οδηγίες προστασίας από τον κορονοϊό, φορούν μάσκες και τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Και οι δύο ζουν στο Nortosce, στην επαρχία της Περούτζια, στην Ούμπρια και παρά την άδεια πόλη, όταν βρίσκονται για καφέ, κάθονται πάντα σε απόσταση 6 μέτρων και όταν χρειάζεται να μαζέψουν νερό από το συντριβάνι φροντίζουν να φορούν πάντα τις μάσκες τους.

«Φοβάμαι πάρα πολύ τον κορονοϊό» δήλωσε ο Καρίλι, 82 ετών στο CNN Travel.

«Αν αρρωστήσω, είμαι μόνος μου, ποιος θα με φροντίσει; Είμαι γέρος, αλλά θέλω να συνεχίσω να μένω εδώ φροντίζοντας τα πρόβατα, τα αμπέλια, τις κυψέλες και τον δενδρόκηπο. Μου αρέσει η ζωή μου».

Ο Νόμπιλι από την άλλη δήλωσε ότι απλά ακολουθεί τους κανόνες.

«Η χρήση μάσκας και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης δεν είναι μόνο για λόγους υγείας. Δεν είναι κάτι «κακό» ή «καλό». Εάν υπάρχουν κανόνες, πρέπει να συμμορφωθούμε σε αυτούς για δικό μας καλό, αλλά και για το καλό άλλων ανθρώπων».

Στην Ιταλία, απαιτείται όλοι οι κάτοικοι να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Απαιτείται επίσης κοινωνική απόσταση.

Ο Τζιοβάνι και ο Τζαμπιέρο πάνε στην πόλη μόνο όταν χρειάζονται φάρμακα ή για να δουν κάποιον γιατρό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button