Δήμος Μεσσήνης

Αφιέρωμα στην αθέατη και λεηλατημένη ΑΝΩ ΔΡΟΣΙΑ του Δήμου Μεσσήνης

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές  στο Δήμο Μεσσήνης» ,μια ομάδα ενεργών πολιτών δημιούργησε αφιέρωμα  στην αθέατη και άγνωστη Ανω Δροσιά, ένα χωριό που εγκαταλείφτηκε τη δεκαετία του εβδομήντα και δεσπόζει σε λόφο ελάχιστα μέτρα επάνω από τη σημερινή Δροσιά.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο και ιστορικό χωριό γεμάτο μνήμες και συγκινήσεις για τους παλιούς που δυστυχώς λεηλατήθηκε βάναυσα με αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά πέτρινα σπίτια τα οποία θα μπορούσαν να αναστηλωθούν και το χωριό να αναδειχθεί σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Από το χωριό ξεκινούν μικρά μονοπάτια, μυστικά περάσματα που καταλήγουν σε μικρούς επίγειους παραδείσους.

Στην ξενάγηση συμμετείχαν ο Γιώργος Παναγιώταρης και ο Γιάννης Λάσκαρης ενώ  ψηφιακό υλικό έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα  www.anodrosiaperiigisi.blogspot.com προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για ένα τόσο κοντινό αλλά αθέατο αρχιτεκτονικό μνημείο που δεν πρέπει να αφανισθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button