ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Αφιέρωμα στην Κυπαρισσία από το newsbeast.gr με τίτλο: “Με πελοποννησιακό «αέρα» και θέα στο Ιόνιο”

Αν θέλει κανείς να λέει ότι ξέρει πολύ καλά τη Μεσσηνία, επιβάλλεται να έχει κάνει το πέρασμά του από την υπέροχη Κυπαρισσία.

Η παραθαλάσσια πόλη βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια. Κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, την «επιβλέπει» ενετικό κάστρο και το όνομά της, στον Μεσαίωνα, ήταν Αρκαδιά.

Είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση κι απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω ή Ψυχρό, μέχρι εκεί που σκάει το κύμα του Ιονίου Πελάγους. Περπατήστε στα καλντερίμια της, ανάμεσα σε καλαίσθητα νεοκλασικά, πολύχρωμες από τα λουλούδια αυλές, και πέτρινες κρήνες.

Βαδίζοντας από τον νέο οικισμό στον διατηρητέο θα γίνετε μάρτυρες της ιστορίας της πόλης, ενώ πάνω από την Παλιά Πόλη σας «παρακολουθεί» το επιβλητικό κάστρο της Αρκαδιάς, πραγματικό στολίδι της πόλης.

Πολύ ευχάριστες εκπλήξεις σας περιμένουν κατηφορίζοντας στις παραλίες της Κυπαρισσίας. Γαλαζοπράσινα νερά, ακρογιάλια αμμώδη ή με βότσαλα, ήλιος και θάλασσα, με φόντο τους ελαιώνες της περιοχής, θα είναι ο καμβάς για τα μπάνια και τη χαλάρωσή σας. Φημισμένος είναι ο Άι Λαγούδης, που βραβεύεται με γαλάζια σημαία, ενώ θρυλική, ειδικά για όποιον την πρόλαβε ανέγγιχτη πολλά χρόνια πριν, είναι η Ελαία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button