Αγροτικά

Αύξηση αδασμολόγητων εισαγωγών από Τυνησία

Κατά 30.000 τόνους θα αυξηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια το όριο των αδασμολόγητων εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία στην ΕΕ, ανακοίνωσαν προχτές ο Τυνήσιος πρωθυπουργός κ. Youssef Chahed και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker σε κοινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τυνήσιου αξιωματούχου στην έδρα της ΕΕ.

“Η συμφωνία θα επιτρέπει την εισαγωγή επιπλέον 30 χιλιάδων τόνων τυνησιακού ελαιολάδου τα επόμενα δύο χρόνια, φέρνοντας τη συνολική ποσότητα στους 95 χιλιάδες τόνους”, είπε ο κ. Juncker, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Τυνησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων TAP.

“Με αυτό το μέτρο, η ΕΕ τηρεί τις υποσχέσεις της για βοήθεια προς την Τυνησία με συγκεκριμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα, με στόχο να συμβάλει στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας”, πρόσθεσε.

Την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία εξέφρασε και ο Τυνήσιος πρωθυποργός. “Είναι πολύ καλά νέα και για την Τυνησία και για την Ευρώπη”, είπε στις δηλώσεις του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button