Αγροτικά

Αύξηση σημείωσε η έκταση των καλλιεργούμενων βιολογικά ελαιώνων της Ισπανίας

Αύξηση κατά 4,6% σημείωσε η έκταση των καλλιεργούμενων βιολογικά ελαιώνων της Ισπανίας το 2019 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Οι συνολικά καλλιεργούμενες βιολογικά εκτάσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,8% την ίδια χρονιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, ο ισπανικός βιολογικός ελαιώνας το 2019 ανήλθε σε 2.092.880 στρέμματα, αυξημένος από αυτόν του 2018, χρονιά που επίσης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 3% έναντι της προηγούμενης, αναφέρει το Olive Oil Times. «Αποτελεί ένα θαυμάσιο γεγονός που αντικατοπτρίζει την περιβαλλοντολογική δέσμευση των αγροτών μας», ανέφερε ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Λουίς Πλάνας, ο οποίος θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ώστε να συναντήσει τους στόχους που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά τα βιολογικά.

Τα 3/4 σχεδόν αυτού του ελαιώνα συγκεντρώνονται στις περιοχές της Ανδαλουσίας και της Καστίγια-Λα Μάντσα, ωστόσο βιολογικοί ελαιώνες βρίσκονται στις 16 από τις 17 αυτόνομες επαρχίες της Ισπανίας. Στην πλειονότητα αυτών των εκτάσεων καλλιεργούνται ελαιοποιήσιμες ελιές, οι οποίες εκτιμάται ότι αποδίδουν 305.000 τόνους βιολογικού ελαιολάδου σε ετήσια βάση, αφήνοντας πολύ μικρότερες εκτάσεις για την παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς.

Η ανθεκτικότητα των βιολογικών ελαιώνων στην εξάπλωση ασθενειών, αλλά και η προστιθέμενη αξία που εξασφαλίζει το προϊόν είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα από μία τέτοια μετατροπή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button