Αγροτικά

Αύξηση των πωλήσεων ελαιολάδου κατά 17% στις ΗΠΑ το 2020

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο revistaalmaceite.com, o διευθυντής της ΝΑΟΟΑ (North American Olive Oil Association) Joseph R. Profaci έδωσε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αμερικανική αγορά ελαιολάδου το 2020.

Ο διευθυντής της ΝΑΟΟΑ επεσήμανε την αύξηση του 17% που κατέγραψαν οι πωλήσεις ελαιολάδου στις ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, εκτιμώντας παράλληλα πως αυτή η άνοδος δεν είναι βραχυπρόθεσμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος των πωλήσεων ελαιολάδου ξεπερνούν κατά πολύ την άνοδο στις πωλήσεις διάφορων σπορελαίων, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως οι Αμερικανοί αρχίζουν να προσανατολίζονται σε ένα πρότυπο διατροφής ολοένα και πιο κοντά στο Μεσογειακό, με το ελαιόλαδο φυσικά σαν βάση.

Επεσήμανε επίσης πως σε έρευνες αγοράς που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, ο μέσος καταναλωτής τα τελευταία χρόνια κατατάσσει το ελαιόλαδο ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει.

Ο Joseph R. Profaci είναι βέβαιος πως εισερχόμαστε σε μία νέα φάση παγκοσμίως, στην οποία η ζήτηση για ελαιόλαδο θα είναι πολύ ισχυρή και χρόνο με το χρόνο αυξανόμενη.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι ΗΠΑ θα είναι στα επόμενα 10 χρόνια οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ελαιολάδου στο κόσμο, μπροστά από Ιταλία και Ισπανία, η απάντηση του ήταν μονολεκτική και καταφατική.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που παρατέθηκαν, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συνεχίζει να έχει την μερίδα του λέοντος στην αμερικανική αγορά, αποτελώντας το 76% της αξίας συναλλαγών σε δολλάρια, με μία αύξηση 24% σε σχέση με το 2020.

Πηγή: revistaalmaceite.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button