Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Αύριο τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821», που στεγάζεται στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου (πεζόδρομος Αριστομένους) θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στις 6 μ.μ., με την τήρηση όλων των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό, παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, συνέντευξη Τύπου από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον Υπεύθυνο Συντονιστή του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας» Καθηγητή Νίκο Ζαχαριά.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που επιτρέπουν τα εγκαίνια ενός μοναδικού χώρου για την πόλη, ενός Μουσείου και μάλιστα ψηφιακού που έρχεται σε συνεχεία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο επί της ουσίας είναι το πρώτο παραδοτέο στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας».

«Είναι σημαντικό για την πόλη μας, να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες τη δυνατότητα επανασύνδεσης με τα ιστορικά γεγονότα του 1821» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος προετοιμάζεται για τους επετειακούς εορτασμούς το 2021.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον καθηγητή Νίκο Ζαχαριά, τους φορείς και τους εθελοντές που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Συντονιστής του Προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας» Καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, δήλωσε χαρούμενος για την ολοκλήρωση του πρώτου από τα τρία παραδοτέα του προγράμματος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό μουσείο όχι μόνο της πόλης αλλά της Πελοποννήσου. Ο κ. Ζαχαριάς επίσης ενημέρωσε πως εξελίσσεται και η δημιουργία της ταινίας, που αναμένεται να προβληθεί τον Μάρτιο του ’21, όπως επίσης και ο σχεδιασμός για τις εκδηλώσεις του επόμενου Μαρτίου, με τις επιφυλάξεις που υπάρχουν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button