ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Α. Παρασκευόπουλος και Γ. Κόκκινος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Special Report” με θέμα “Χωρίς λάδι;” [βίντεο]

Το ελληνικό ελαιόλαδο ταξιδεύει, εδώ και αιώνες, σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής γης. Η ελαιοκαλλιέργεια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, όμως, αντιμέτωπη με έναν αόρατο, ισχυρό εχθρό.. Η εκπομπή «Special Report» του ANT1 ερεύνησε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή του πιο αναγνωρίσιμου ίσως ελληνικού διατροφικού προϊόντος: της ελιάς.

Η εκπομπή “ταξίδεψε” στην Κρήτη και την Πελοπόννησο και συνομίλησε με παραγωγούς που έχουν δει το άσχημο «πρόσωπο» της αλλαγής του κλίματος να καταστρέφει τη σοδειά τους και τα έσοδά τους. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών “Νηλέας” Γιώργος Κόκκινος.

Την ώρα μάλιστα που η «κλιματική κρίση» -όπως την χαρακτηρίζει μιλώντας στην εκπομπή ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Σκρέκας- απειλεί την ελληνική παραγωγή, μεταθέτοντας βορειότερα την καλλιέργεια, κυριαρχεί ένα ερώτημα: τι μπορεί να γίνει για να μη μείνει η Ελλάδα χωρίς λάδι;

 

Δείτε τι ανέφεραν οι δύο Μεσσήνιοι στο παρακάτω βίντεο (μετά το 20:00):

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button