Τοπικά Νέα

Α. Χρονάς στους Γαργαλιάνους: Εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην πόλη

Στους Γαργαλιάνους βρέθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς παρακολούθησε από κοντά, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τριφυλίας Νίκο Φρούσα και Αλέκο Κουτρουμπή, καθώς και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασίλη Αγγελόπουλο,  την διενέργεια πάνω από 60 Rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Μάλιστα  ο κ. Χρονάς εξήρε την προσπάθεια του ΕΟΔΥ και συνεχάρη τα άτομα που συμμετέχουν στη διενέργεια των ελέγχων, αφού καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Η διενέργεια ελέγχου για κορωνοϊό ολοκληρώθηκε στο Δήμο Τριφυλίας, αφού έγιναν τέστ τόσο στην Κυπαρισσία, όσο και στα Φιλιατρά, στο γενικότερο πλαίσιο ελέγχου που γίνεται σε περιοχές της χώρας από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και κυρίως σε ελαιοκομικές περιοχές για την προστασία τόσο των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών όσο και των εργατών γης που απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι δίπλα στους Δήμους, βάσει των αρμοδιοτήτων της και  μεταξύ άλλων έχει ήδη διανείμει rapid test, στα Κέντρα Υγείας,  σε πολλούς Συλλόγους και Φορείς , ενώ βρίσκεται στη διάθεση του ΕΟΔΥ για την παροχή κάθε αιτούμενης αρωγής.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στους Γαργαλιάνους ο κ. Χρονάς είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τους Αντιδημάρχους γενικότερα θέματα Υγείας, πέραν του κορωνοϊού και μεταξύ αυτών ήταν και η εξέταση της δυνατότητας να δημιουργηθεί παράρτημα σταθμού ΕΚΑΒ στην πόλη , ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button