Τοπικά ΝέαΧώρα

Βελτίωση του δρόμου προς το Ανάκτορο του Νέστορα στον Εγκλιανό

a7506-ce91cebdceaccebacf84cebfcf81cebfce9dceadcf83cf84cebfcf81ceb13


Εργασίες βελτίωσης στον δρόμο προς το Ανάκτορο του Νέστορα στον Εγκλιανό προγραμματίζει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, ο οποίος δημοπρατεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου το έργο συντήρησης και επισκευής του δρόμου Χώρα – Κορυφάσιο, με προϋπολογισμό 315.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου -που έχει ορίζοντα υλοποίησης 6 μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης- πρόκειται να γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου τμήματος. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην τεχνική έκθεση, ο δρόμος Χώρα – Κορυφάσιο «είναι σε κακή κατάσταση, με αυξημένη επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς, δυσχεραίνει την προσβασιμότητα προς το Ανάκτορο Νέστορος και προς τη Χώρα και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη και διατήρηση του ευνοϊκού κλίματος, όπως διαμορφώθηκε μετά την παράδοση του αναβαθμισμένου αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου Νέστορος στο κοινό». Αυτό συμβαίνει «λόγω της παλαιότητας του οδοστρώματος και των έργων που πραγματοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της Χώρας και του Ρωμανού, καθώς και των έργων που πραγματοποιήθηκαν από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button