Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Βραδιά Φιλοξενίας του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών απόψε στο Πάρκο της Βλαχέρνας

Σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, στις 9.30 το βράδυ, στο Πάρκο της Βλαχέρνας ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στη ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ θα παρουσιάσει τη Φιλαρμονική και τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου και θα τιμήσει τους δωρητές του.

Η Φιλαρμονική στη συναυλία του καλοκαιριού θα παρουσιάσει μουσικά κομμάτια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τα χορευτικά Τμήματα θα παρουσιάσουν χορούς της Ρούμελης, της Μικράς Ασίας, της Ρόδου και της Χίου.

Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, στις 9.30 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών.

Στις 7 Αυγούστου 2022 ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα τιμήσει τις οικογένειες των Διονυσίου Αγγελάκη, Κωνσταντίνου Αγγελάκη και Σταμάτη Ηλιάδη, για την ευγενική συνεισφορά των στην αποκατάσταση του μαντρότοιχου και των κιγκλιδωμάτων του Πάρκου της Βλαχέρνας.

Ο μαντρότοιχος που περικλείει το Πάρκο της Βλαχέρνας κατασκευάστηκε μετά την κατοχή από πελεκητό πωρόλιθο σε εξαγωνικό σχήμα παρουσιάζοντας εξωτερικά την όψη κηρήθρας. Είναι δημιούργημα μαστόρων με μεράκι και γνώσεις στην τέχνη της πέτρας. Μαζί με το Πάρκο αποτελούν ένα στολίδι στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών. Στα 75 περίπου χρόνια της ύπαρξής του ο μαντρότοιχος έχει υποστεί ζημιές από το χρόνο και από την πρόσκρουση οχημάτων. Το 1997 ο Σύλλογος των Φιλιατρινών της Βοστώνης «Ο Άγιος Χαράλαμπος» δώρισε τα σιδερένια κάγκελα που τον κοσμούν και τις δύο πόρτες – εισόδους του Πάρκου.

75 χρόνια μετά την κατασκευή του μαντρότοιχου και 25 χρόνια μετά την κατασκευή των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων οι οικογένειες των ομογενών Διονυσίου Αγγελάκη, Κωνσταντίνου Αγγελάκη και Σταμάτη Ηλιάδη με δική τους πρωτοβουλία και οικονομική δαπάνη αποκαθιστούν τις ζημιές στη μάντρα και θα βάψουν τις σιδερένιες πόρτες και τα κιγκλιδώματα. Η όψη του Πάρκου θα αλλάξει. Μετά την αποκάλυψη της πέτρας στην εκκλησία της Βλαχέρνας, που άλλαξε την όψη όλου του χώρου, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Πάρκου.

Ο Σύλλογος θα τιμήσει τους δωρητές στη Βραδιά Φιλοξενίας και θα φιλοξενήσει όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Απο τη μια η γυναικα να τρεχει…
    Απο την αλλη ο αλλος να νοιαζεται μονο για ελιες…
    Και να λεει ως ειδικος!!!! μην ανοιγεται το …δεν χρειαζεται….
    Βγαλε μετα κοζι…
    Και οι κλεφτες να κανουν παρτι!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button