Κόσμος

Βρετανία: Ενημέρωσαν τα νοσοκομεία να είναι έτοιμα για εμβολιασμούς από την Τετάρτη

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η έναρξη των εμβολιασμών για τον κορονοϊό στη Βρετανία, με τα νοσοκομεία να λαμβάνουν οδηγία να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν από αυτή την Τετάρτη!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τelegraph, η ενημέρωση που δόθηκε στα νοσοκομεία είναι ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή για το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech.

Αν δοθεί το «πράσινο φως» οι πρώτες δόσεις θα είναι έτοιμες μέσα σε λίγες ημέρες, αναφέρει το ρεπορτάζ της Telegraph.

Ποιοί θα εμβολιαστούν πρώτοι

Βάσει των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, προτεραιότητα για τον εμβολιασμό θα έχουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία καθώς εκκρεμεί το οριστικό σχέδιο για το πώς θα χορηγηθεί σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας λόγω της δυσκολίας της αποθήκευσής του σε θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι οι γιατροί κι οι υγειονομικοί θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν οι τρόφιμοι οίκων ευγηρίας και άλλοι ηλικιωμένοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι κάτω των 65 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή κρίνεται ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σε περίπτωση που νοσήσουν βαριά από την Covid-19.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αν υπάρξει έγκριση το εργοστάσιο παραγωγής του εν λόγω εμβολίου στο Βέλγιο θα αναλάβει τις μεταφορές στη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button