Κόσμος

Βρετανία: Σε δημοπρασία το μολύβι του Χίτλερ – Κοστολογείται έως και 80.000 λίρες

Ένα επάργυρο μολύβι που φέρεται ότι ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ θα βγει στο «σφυρί» στο Μπέλφαστ της Βρετανίας τον επόμενο μήνα και μάλιστα, εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 50.000 και 80.000 λιρών!

Το εν λόγω αντικείμενο πιστεύεται ότι ήταν δώρο στον πρώην δικτάτορα των Ναζί από τη μακροχρόνια σύντροφό του Εύα Μπράουν, για τα 52α γενέθλιά του στις 20 Απριλίου 1941.

Το μολύβι, που αρχικά αγοράστηκε από συλλέκτη σε δημοπρασία το 2002, έχει μια επιγραφή στα γερμανικά, που τελειώνει σε «Eva» και έχει τα αρχικά «AH».

Η πώληση ευρείας εμβέλειας ιστορικών αντικειμένων στις δημοπρασίες Bloomfield στο ανατολικό Μπέλφαστ στις 6 Ιουνίου θα περιλαμβάνει επίσης μια πρωτότυπη υπογεγραμμένη φωτογραφία του Χίτλερ και μια σπάνια χειρόγραφη συγχώρεση από τη βασίλισσα Βικτώρια που χρονολογείται το 1869, για Ιρλανδούς αντάρτες που καταδικάστηκαν για προδοσία.

«Η σημασία του χαραγμένου προσωπικού μολυβιού του Χίτλερ έγκειται στο γεγονός ότι βοηθά στην αποκάλυψη ενός κρυμμένου κομματιού της ιστορίας, δίνοντας μια μοναδική εικόνα των προσωπικών σχέσεων του Χίτλερ, τις οποίες κρατούσε σχολαστικά κρυμμένες από τα μάτια του κοινού», δήλωσε ο Karl Bennett, διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button