Τοπικά Νέα

Γέμισαν φόλες οι Γαργαλιάνοι – Τουλάχιστον 12 σκυλιά νεκρά τις τελευταίες 48 ώρες! (βίντεο)

Συστηματική εξόντωση των αδέσποτων ζώων- Από το Σάββατο

Τουλάχιστον 12 σκυλιά βρήκαν βασανιστικό θάνατο στους Γαργαλιάνους, από φόλες που τοποθέτησαν ασυνείδητοι περιμετρικά της πόλης, σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Τα σκυλιά έχουν περισυλλέγει από φιλόζωους της περιοχής οι οποίοι έδωσαν μάχη για να τα σώσουν,  ενώ υπάρχουν φοβίες πως ίσως βρεθούν και άλλα ζώα νεκρά.

Πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης των αδέσποτων της πόλης, καθώς από το Σάββατο -και χθες Κυριακή- βρέθηκαν νεκρά σκυλιά στην πλατεία των Γαργαλιάνων, την περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, στην Περιοχή των Αγίων Πάντων κ.α.

Όπως δείχνει και η παρακάτω φωτογραφία, εντοπίστηκαν και δηλητηριασμένα σκευάσματα, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο Πάρκο των Γαργαλιάνων.

Δυστυχώς στην περιοχή μας το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση, καθώς προβάλλονται τα ζώα συντροφιάς ούτε λίγο ούτε πολύ ως «αντικείμενα», κοινωνικής προβολής και αποδοχής, χωρίς ταυτόχρονη ανάδειξη των ευθυνών της φροντίδας τους. Έτσι κάποιοι, αδυνατώντας ν’ αντεπεξέλθουν στη φροντίδα τους τα εγκαταλείπουν χωρίς οίκτο στο έλεος της κοινωνικής «καλοσύνης».

 

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Ντροπη και μονο θα μπορουσε να ειναι αυτες οι πραξεις για τον τοπο των Γαργαλιανων ! ! !
    Οταν Κυριακη μεσημερι τα παιδακια στην πλατεια χορευαν διπλα ακριβως ζωα πεθαιναν απο δηλητηριο.
    Το ιδιο σκηνικο και την ημερα της Καθαρα Δευτερας οταν ο δημαρχος συνοδευομενος απο τον προσωπικο του φωτογραφο οπως παντα ο φακος της μηχανης δεν αποθανατισε την σκηνη των ζωων που αποδεκατιζονταν στους δρομους της πολης απλα αρκεστηκε σε χαιρετουρες και λαγανες ! ! ! Η απαθεια,το θρασσος και η πειριφρονυση της δημοτικης αρχης σε αυτες τις ψυχες δεν εχει προηγουμενο, οχι μονο δεν υπαρχει μεριμνα και αναζητηση ευθυνων αλλα το ακριβως το αντιθετο.
    Καλη Σαρακοστη Γαργαλιανοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button