Viral

Γέφυρα «Προκρούστης» υπεύθυνη για χιλιάδες τροχαία – Ο εφιάλτης των φορτηγών και γιατί δεν την επισκευάζουν (Video)

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αυτού του βίντεο, μένει κανείς με την απορία πως είναι δυνατό τόσοι οδηγοί να την «πατάνε».

Η γέφυρα βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.  Οι αρχές έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες, φώτα, φανάρια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, αρκετά τετράγωνα μακριά, ενώ πάνω στη γέφυρα υπάρχει με μεγάλα γράμματα η προειδοποίηση «ΧΑΜΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ» (LOW CLEARANCE).

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των αρχών, τουλάχιστον 1 φορτηγό το μήνα παθαίνει σοβαρές ζημιές στη γέφυρα η οποία είναι 100 ετών, εξού και το χαμηλό της ύψος (3,6 μέτρα)

Παρά τις εκκλήσεις οδηγών και πολιτών για την αντικατάστασή της, το θέμα είναι περίπλοκο.

Η γέφυρα και οι ράγες ανήκουν στους Σιδηρόδρομους Βόρειας Καρολίνας οι οποίοι δεν θέλουν να την γκρεμίσουν και να την ξαναφτιάξουν καθώς αυτή η επιλογή θα προκαλέσει καθυστερήσεις στα δρομολόγια και είναι δαπανηρή.

Ο δήμος έχει αρμοδιότητα επί της σήμανσης και έχει τοποθετήσει παντού πινακίδες και φωτεινούς σηματοδότες, τους οποίους όμως οδηγοί αγνοούν συστηματικά, με αποτέλεσμα συχνά ατυχήματα και καταστροφές σε οχήματα.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν τη συγκεκριμένη ζημιά καθώς στα περισσότερα συμβόλαια δεν καλύπτεται ζημιά που ενδεχομένως προκύψει από λάθος υπολογισμούς του οδηγού σε σχέση με το ύψος του οχήματος (overhead damage).

Σε περίπτωση που βρεθείτε να οδηγείτε στη… Βόρεια Κρολίνα το σημείο «καρμανιόλα» είναι στη διαύθυνση 201 Gregson St in Durham, NC.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button