ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Άρθρο του Γιάννη Γκόνη με τίτλο: “Το νερό που πίνουμε”

water


Το νερό που πίνουμε

 (με αφορμή τη νέα ζημιά του αγωγού)

     Καλοκαιριάζει σιγά-σιγά και οι ανάγκες σε πόσιμο νερό θα αυξηθούν. Πολλοί  δεν εμπιστεύονται το νερό που πίνουμε, λόγω του γνωστού προβλήματος του δικτύου ύδρευσης. Το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του, είναι από σωλήνες αμιάντου. Το νερό επίσης της γεώτρησης που το καλοκαίρι ρίχνεται στο δίκτυο είναι τελείως ακατάλληλο. Θα πει κάποιος ,και με το δίκιο του, ότι είναι γνωστά σε όλους αυτά. Πολλοί έχουν γράψει και έχουν  ασχοληθεί με το θέμα. Κατανοητό, αλλά, όλοι μας, ενώ φτάσαμε στο 2017, πίνουμε και χρησιμοποιούμε το νερό αυτό που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Οι παλαιωμένοι και πολλαπλώς σπασμένοι σωλήνες αμιάντου είναι πραγματική απειλή για την Δημόσια Υγεία.              

    Να υπενθυμίσουμε στους έχοντες την ευθύνη, πολιτική και θεσμική, την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα : “Παρακολούθηση ποιότητας πόσιμου ύδατος, Λειτουργίας Συστημάτων Ύδρευσης και λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας”

 Η εγκύκλιος αυτή μεταξύ των άλλων αναφέρει :

 «….. για την επίτευξη του στόχου της διασφάλισης παροχής καθαρού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες της χώρας, πρωταρχικής σημασίας είναι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων ύδρευσης καθώς και η ανελλιπής τήρηση των διαδικασιών ελέγχου…..»

«…Για τους λόγους αυτούς οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υπεύθυνοι ύδρευσης, θα πρέπει :

  • Να αξιολογούν με προτεραιότητα τα έργα εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης
  • Να συντηρούν τακτικά και να ελέγχουν συστηματικά τα δίκτυα ύδρευσης, εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ ταφθαρμένα δίκτυα να αντικαθίστανται κατά προτεραιότητα……»  

 

    Μήπως οι τοπικοί Δημοτικοί άρχοντες, που επί πολλά χρόνια εναλλάσσονται στις αντιδημαρχίες και τα άλλα έμμισθα αξιώματα του Δήμου, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης;  Καλές οι δημόσιες σχέσεις και τα ταξιδάκια αλλά εκλέγονται και πληρώνονται  για να παίρνουν αποφάσεις και να λύνουν προβλήματα.

                                                                                                                                        Γιάννης  Γκόνης

Υ.Γ.

Σε προηγούμενο σημείωμα είχε αναφερθεί το θέμα της αποχέτευσης. Ήδη σε πολλά σημεία της πλατείας, όχι να καθίσεις δεν μπορείς, αλλά ούτε να περάσεις από τη δυσοσμία.

Κοινωνική αδιαφορία για την υγεία των πολιτών ή πολιτική ανικανότητα ;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button