ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Κοίταξε το ελαιόδεντρο και είδε να κρέμεται αυτό το τεράστιο φίδι των 3 μέτρων!

Είχε τυλιχθεί πάνω στο δέντρο και δεν έφευγε!

Ένα τεράστιο φίδι περίπου 3 μέτρων κατατρώμαξε αγρότη ο οποίος εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων, καθώς το ερπετό είχε τυλιχθεί πάνω από ένα δέντρο και δεν έφευγε. Μάλιστα, ο αγρότης δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του και μόλις το είδε σε απόσταση ενός μέτρου από το κεφάλι του πάγωσε!

Το φίδι, αφού το χτύπησε με ένα ξύλο ο αγρότης, στη συνέχεια εξαφανίστηκε στους αγρούς.

Το φίδι εκτιμάται ότι ήταν Λαφιάτης και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 μέτρα, κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Συμπέρασμα το φίδι είναι ποντικόφιδο, άκακο φίδι των αγρών, που καθαρίζει δεκάδες αρουραίους την εβδομάδα, δηλαδή απολύτως χρήσιμο. Στην Ελλάδα στην εξοχή έχεις την εντύπωση πως ζεις στον Αμαζόνιο, πρόσεξε μην σε φάει το φίδι, πρόσεξε μην σε φάει το φίδι, ο βόας και ο κροταλίας, και όλοι σκοτώνουν ότι ερπετό δούν ανεξαιρέτως και δίχως λόγο, ειδικά οι αλλοδαποί εργάτες γής είναι τρελαμένοι και κυνηγάνε φίδια με αποτέλεσμα στους αγρούς να κινδυνέυουμε πλέον να μας φάνε τα ποντίκια. Ας ρωτηθούν οι Έλληνες της Αυστραλίας για τα πραγματικά δεκάδες θανατηφόρα ερπετά της Αυστραλίας και να μας κάνουν την σύγκριση. Πρέπει απαραιτήτως να διδαχθούν τα παιδιά στα σχολεία Φυσική Ιστορία γιατί με τα κινητα τηλέφωνα και τα ψέμματα που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο τα παιδιά θα βλέπουν δεντρογαλιά και θα νομίζουν πως βλέπουν Ανακόντα και στην συνέχεια θα φωνάζουν την πυροσβεστική να τα σώσουν. Είναι παλαβό να δηλώνει κάποιος πως ασχολείται με την γεωργία κια να μην γνωρίζει την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής του, είναι τόσο παλαβό όσο ένας μηχανικός αυτοκινήτων να μην γνωρίζει μηχανολογία.

  2. Ότι λέει ο “Άσχετος” από πάνω. Μόνο χρήσιμο είναι αυτό το φίδι. Και όσον αφορά το μήκος, ας ηρεμήσουμε λίγο. Από το http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=153 που είναι το μοναδικό ελληνικό site με τις πιο έγκυρες και πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες για όλα τα ερπετά κι αμφίβια της Ελλάδας: “Ολικό μήκος συνήθως έως 150cm, σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως μπορεί να φτάσει έως και τα 260cm”

  3. Το φίδι, όσο μπορεί κάνεις να διακρίνει ειδοποιά χαρακτηριστικά, απ΄ την φωτογραφία, φαίνεται να είναι φαίνεται να είναι λαφίτης. Ειναι χαρακτηριστικό του το λαμπερό κιτρινόχρυσο χρώμα των φολίδων της κοιλιάς , το μεγάλο μήκος και η λεπτή κατάληξη της ουράς σαν κορδόνι. Το δηλητήριο του (αν υπάρχει), δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο. Είδος κοινότατο στην νότια νησιωτική Ελλάδα, σπάνιο στην ηπειρωτική. Αν το κτύπημα με το ξύλο αποβεί μοιραίο για το φίδι, απ’ αυτό που δυνάμει κινδυνεύει ο αγρότης είναι από δάγκωμα οχιάς. Γιατί εκτός των αναφερομένων στο άρθρο ως μενού τροφής του, είναι και μικρότερα φίδια με ειδικότητα στις οχιές. Όπου υπάρχει λαφίτης, δεν υπάρχουν οχιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button