Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Λαμπερά εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΑΕΣ «Ελαιώνας» παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης [εικόνες – βίντεο]

Πλήθος κόσμου στα λαμπερά εγκαίνια

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στύλιου πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού “Ελαιώνας” στους Γαργαλιάνους.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, παραγωγοί μέλη του συνεταιρισμού, αγροτοσυνεταιριστές, παραγωγοί και εκπρόσωποι εμπορικών επιχειρήσεων ελαιολάδου τόσο από την ευρύτερη περιοχή όσο και από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Νίκος Αθανασόπουλος αρχικά καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στις καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις ευχαριστώντας τα μέλη του συνεταιρισμού που με πειθαρχία και θέληση έκαναν αυτό το σημαντικό έργο. Ενημέρωσε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε το 2017 και το 2019 εγκρίθηκε το ποσό των 701.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 350.000 ευρώ ήταν από κρατική – ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 350.000 ευρώ από ιδία κεφάλαια του συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε δανεισμός. Το έργο ξεπέρασε το 1 εκ. είπε ο κ. Αθανασόπουλος και τα χρήματα που χρειάστηκαν καλύφθηκαν από τον κόπο των παραγωγών.

Ο κ. Αθανασόπουλος στη συνέχεια διάβασε μία επιστολή συνεργαζόμενης εταιρείας με τον “Ελαιώνα” από το εξωτερικό όπου συνοδευόταν και από μία επιταγή 10.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Αθανασόπουλος:

Ο υφυπουργός Γ. Στύλιος είπε αρχικά ότι βρέθηκε στα εγκαίνια καθώς ήταν επιθυμία του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα στο συγκεκριμένο συνεταιρισμό. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση στηρίζει όλους του αγροτικούς συνεταιρισμούς και κατευθύνει όλους τους παραγωγούς προς τα ομαδοποιημένα συστήματα για να μπορούν να έχουν ελαφρύνσεις, για να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος και να κάνουν επενδύσεις γιατι εκεί μας οδηγεί η Ευρώπη. Ο κ. Στύλιος δέχθηκε σαν δώρο και ένα μπουκάλι βραβευμένο εξτρά παρθένο ελαιόλαδο του “Ελαιώνα”.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Στύλιος:

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό του “Ελαιώνα” λέγοντας ότι ξεκίνησαν με πολύ μεράκι και έκαναν πολλές δράσεις φτάνοντας στο σημείο να έχουν υλοποιήσει σήμερα αυτή την υπερσύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση, και να μπορεί να έχει ενα από τα πιο σύγχρονα τυποποιητήρια της Μεσσηνίας, ανοξείδωτες δεξαμενές χωρητικότητας άνω των 600 τόνων, να έχει 200 μέλη και να έχει σαρώσει τα βραβεία.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Παρασκευόπουλος:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button