ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Ομιλία για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας

Οι επιπτώσεις σε σπίτι & σχολείοΣυμβουλές διαχείρισης

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιανων. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Γαργαλιάνων και του Πύργου Τριφυλίας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και των Συλλόγων Γονέων των σχολικών μονάδων.

Με σύντομες εισηγήσεις τους θα αναφερθούν γενικότερα στις αναπτυξιακές διαταραχές η κυρία Καλλιόπη Τσαουσίδου, Δασκάλα, (ΜSc Σχ. Ψυχολογία) πρώην Σχ. Σύμβουλος και ο κύριος Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κεντρικές ομιλίες.

Τίτλοι ομιλιών
Χριστίνα Γεωργιάδου* “Συμβουλές για γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ”
Σοφία Τσεκούρα** “Μαθητές με ΔΕΠ-Υ και εκπαιδευτικοί: Μια μεγάλη πρόκληση!”

Λίγα λόγια για το σωματείο ADHD Hellas

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, ADHD Hellas, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2009 με έδρα την Αθήνα από εθελοντές. Συμμετέχουν γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ, ενήλικες με ΔΕΠΥ, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, παιδίατροι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες. Ο σκοπός του ADHD Hellas είναι κοινωνικός, & συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη ΔΕΠΥ, την καθοδήγηση και υποστήριξη ατόμων με ΔΕΠΥ & των οικογενειών τους και την επιδίωξη ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για τους πάσχοντες στους τομείς της κοινωνικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.
Τα δέκα χρόνια που δραστηριοποιείται το ADHD Hellas έχει πραγματοποιήσει σημαντικά επιστημονικά συνέδρια, δεκάδες ημερίδες εντός και εκτός Αττικής, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), δήμους και φορείς (Χαμόγελο του Παιδιού) σε συνεργασία με επιστημονικούς & ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Το ADHD Hellas βραβεύθηκε στα Healthcare Business Awards 2018 για τη δράση Ευαισθητοποίηση, Ενημέρωση και Εκπαίδευση στη ΔΕΠΥ Ενηλίκων της κατηγορίας Δράσεις υποστήριξης / εκπαίδευσης μελών των Συλλόγων Ασθενών.

Λίγα λόγια τους ομιλητές

*Η Χριστίνα Γεωργιάδου είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, ADHD Hellas. Ξεκίνησε να συμμετέχει στο κίνημα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη ΔΕΠΥ, μετά την διάγνωση των παιδιών της. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και Γενική Γραμματέας του ADHD Hellas ενώ εκλέγεται Πρόεδρος από το 2015. Από το 2014 εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού οργανισμού ADHD Europe. Συμμετέχει στην οργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και δραστηριοτήτων για τη διάδοση έγκυρων γνώσεων σχετικά με την διαταραχή σε άτομα με ΔΕΠΥ και τις οικογένειες τους, καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προσωπικό ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

**Η Σοφία Τσεκούρα μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Απόφοιτος από το ΦΠΨ Ιωαννίνων με κατεύθυνση ψυχολογία, έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ανάγκες από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις σχετικά με τον αυτισμό, τη ΔΕΠ-Υ, την δυσλεξία, τις γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Έχει πιστοποίηση στη γραφή Braille και έχει παρακολουθήσει για δύο χρόνια μαθήματα νοηματικής γλώσσας. Δουλεύει από το 2001 εθελοντικά, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως φιλόλογος ειδικής αγωγής, σε κέντρα μαθησιακών δυσκολιών ως ειδική παιδαγωγός και κατ’ οίκον. Διεξάγει ομιλίες από το 2011 σε συνεργασία με το ADHD Hellas, με το Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, με τον σύλλογο γονέων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος και με ιδιώτες. Είναι συνδιαχειρίστρια του ιστότοπου meeidikhmatia.gr Πρόσφατα ήταν μέλος συγγραφικής ομάδας που έγραψε βοήθημα για το μάθημα των κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας της Γ Λυκείου της Κύπρου, για λογαριασμό φροντιστηριακού οργανισμού στην Κύπρο.

ADHD Hellas

Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button