ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Πλήθος κόσμους στην ομιλία για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας [εικόνες]

Στην ομιλία συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιανων.

Οι παρευρισκόμενοι έφυγαν ενθουσιασμένοι, ενημερωμένοι, προβληματισμένοι και σίγουρα ευαισθητοποιημένοι για τις αναπτυξιακές διαταραχές και ειδικότερα για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας. Μάλιστα, οι διοργανωτές δεσμευτήκαν να επαναλάβουν παρόμοια εκδήλωση στο μέλλον. Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε ότι είναι ενωμένη, ενώ οι γονείς με την έντονη παρουσία τους δίπλα στους εκπαιδευτικούς αγκαλιάζουν τέτοιες πρωτοβουλίες.

Η εκδήλωση ηταν συνδιοργάνωση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Γαργαλιάνων και του Πύργου Τριφυλίας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και των Συλλόγων Γονέων των σχολικών μονάδων.

Συντονίστρια ήταν η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, Γαρυφαλιά Τεριζάκη. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τριφυλίας, κα Δέσποινα Στυλιανού και ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ, κ. Παντελής Μπαζάνος. Στη συνέχεια με σύντομες εισηγήσεις αναφέρθηκαν γενικότερα στις αναπτυξιακές διαταραχές η κυρία Καλλιόπη Τσαουσίδου, Δασκάλα, (ΜSc Σχ. Ψυχολογία) πρώην Σχ. Σύμβουλος και ο κύριος Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

Στη συνέχεια η κα Χριστίνα Γεωργιάδου, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, ADHD Hellas, στην ομιλίας της εξήγησε τι είναι η ΔΕΠ-Υ, και έδωσε συμβουλές γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ. Στη συνέχεια η κα Σοφία Τσεκούρα, απόφοιτος από το ΦΠΨ Ιωαννίνων με κατεύθυνση ψυχολογία, έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και στις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ανάγκες από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για τη ΔΕΠ-Υ στο σχολικό περιβάλλον και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button