Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Πρόταση για αλλαγή χρήσης το χώρου που έχει παραχωρηθεί για την κατασκευή Γυμνασίου – Λυκείου σε αθλητικό χώρο

Πρόταση για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων (Οικ. Τετράγωνο 12) ως προς την χρήση γης στον χώρο του αθλητικού σταδίου τμήματος ΑΒΓΞΝΜΑ εμβαδού 8.012,89 τ.μ. και συγκεκριμένα για αλλαγή χρήσης από χώρο Γυμνασίου – Λυκείου σε αθλητικό χώρο υπέβαλε το Κοινοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται το οικόπεδο που βρίσκεται εντός του γηπέδου Γαργαλιάνων και έχει παραχωρηθεί στην ΟΣΚ Α.Ε. για την ανέγερση του Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων.

Ειδικότερα, σε προηγούμενη συνεδρίασή του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Αγγελόπουλος εισηγούμενος το θέμα είπε τα εξής: “Κύριοι Σύμβουλοι έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το χώρο του αθλητικού σταδίου και συγκεκριμένα για το τμήμα του που έχει αλλάξει χρήση και από αθλητικός χώρος προορίζεται για χώρος ανέγερσης καινούριου Γυμνασίου και Λυκείου. Πέρασαν πολλά χρόνια όμως και αφενός δεν υλοποιήθηκε η κατασκευή του καινούριου Γυμνασίου και Λυκείου και αφετέρου δεν μπορούμε να λάβουμε επιχορηγήσεις για βελτίωση του αθλητικού χώρου. Προτείνω όπως υποβάλλουμε πρόταση για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων (Οικ. Τετράγωνο 12) ως προς την χρήση γης στον χώρο του αθλητικού σταδίου τμήματος ΑΒΓΞΝΜΑ εμβαδού 8.012,89 τ.μ. και συγκεκριμένα για αλλαγή χρήσης από χώρο Γυμνασίου – Λυκείου σε αθλητικό χώρο”.

Με την πρόταση του Προέδρου συμφώνησε και η σύμβουλος Παναγιώτα Λάππα, η οποία ανέφερε τα εξής: “Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που έγινε πρόταση για Γυμνάσιο – Λύκειο στον χώρο του γηπέδου. Εάν κάποιος ήξερε ότι προχωράει το θέμα προς υλοποίηση όφειλε να μας ενημερώσει. Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να μην έχουμε ούτε καινούριο Γυμνάσιο – Λύκειο ούτε γήπεδο. Είμαστε η μόνη πόλη που έχουμε ένα γήπεδο ντροπής. Άλλωστε και οι δύο επιλογές αναποκρίνονται στα παιδιά μας. Είναι όμορφο να γίνει ένας αθλητικός χώρος στον οποίο θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν οι τελοιόφοιτοι να δώσουν για αθλήματα και να σκάβουν το σκάμα οι γονείς τους. Ψηφίζω ναι στην αλλαγή χρήσης έχοντας την ελπίδα ότι θα γίνει ένας όμορφος και λειτουργικός αθλητικός χώρος”.

Με την πρόταση διαφώνησε ο σύμβουλος Ανδρέας Ματθιουδάκης σημειώνοντας τα εξής: “Διαφωνώ με την πρόταση του Προέδρου γιατί δεν έχουμε ενημερωθεί πλήρως από αυτόν και την Τεχνική Υπηρεσία για τις ενέργειες που έχουν γίνει μετά την απόφαση για την αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου τμήματος του αθλητικού σταδίου και το οποίο με την 106/2009 απόφαση Δ.Σ. παραχωρήθηκε στην ΟΣΚ. Το 2016 έγινε έλεγχος για την καταλληλότητα του υπεδάφους του αθλητικού σταδίου για την ανέγερση των σχολικών κτιρίων από ειδικά μηχανήματα. Επομένως φαίνεται πως έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προς την υλοποίηση της ανέγερσης των σχολικών κτιρίων που πιθανόν η απόφαση μας για την αλλαγή χρήσης να δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση ή και να σταματήσει ένα έργο πνοής για την πόλη μας. Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζω την πρόταση”

“Και εγώ διαφωνώ με την πρόταση του Προέδρου και την καταψηφίζω. Εφόσον φαίνεται πως έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προς την υλοποίηση της ανέγερσης των σχολικών κτιρίων να μην πάρουμε μια απόφαση για αλλαγή χρήσης που θα σταματήσει ένα έργο πνοής για την πόλη μας”, ανέφερε η σύμβουλος Κατερίνα Νικολοπούλου.

Τελικά, με 5 ψήφους (Αγγελόπουλος, Λάππα, Πρεβεζάνος, Ανδρώνης και Ανωντόπουλος) υπέρ και 2 κατά αποφασίστηκε να υποβληθεί πρόταση για αλλαγή χρήσης από χώρο Γυμνασίου – Λυκείου σε αθλητικό χώρο.

Σχετικά Άρθρα

7 Σχόλια

  1. Επιτέλους να μπορέσει να γίνει ένας χώρος Αθλητισμού σύγχρονος κ απαραίτητος για τους Δημότες όλων των ηλικιών που να μπορούν να Αθλούνται αυτό που είναι τώρα είναι βρωμικο επικυνδυνο κ ακατάλληλο για να Αθλούνται άνθρωποι. Μέγα λάθος έγκλημα η απόφαση του ΔΣ επι Καλοφωλιά Δημάρχου για αυτό που έγινε στοΓηπεδο.

  2. Εγκλημα η κατασκευη του σταδιου των Γαργαλιανων. Ντροπη σε οσους το αποφασισαν τοτε. Να ξαναγινει σταδιο με τον στιβο του , το μπασκετ του το βολει, το τενις ισως στους χωρους που περισευουν. Αντε να δουμε..

    1. Ελλαδα, η χωρα του ραβε, ξηλωνε, και παλι απο την αρχη, και ραβε και ξηλωνε. Ολες αυτες οι δημοσιες δαπανες γινονται με δανεικά απο ξενους πιστωτες και ξεχρεωνονται απο τους Ελληνες φορολογουμενους.

  3. Σωστή η απόφαση.
    Επιτέλους!
    Αρχίζει το Τοπικό να παρεμβαίνει!
    Με τη ευκαιρία αυτη θυμιζω,
    Οταν ο Ακης ητο Δήμαρχος η τότε κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ,του έδινε μεγάλη χρηματοδότηση ,να γίνει συγκρότημα Λυκείου-Γυμνασίου στο χώρο η πλησιον του χώρου ,της ένωσης.
    Θα ητο πρωτοποριακό και σύγχρονο αφού θα περιελάμβανε συν ολα τα εκπαυδευτικά,
    εστιατόριο για τους μαθητές και κολυμβητήριο.
    Οι τότε διοικούντες το Δήμο,αρνήθηκαν να δεχτούν τη χρηματοδότηση …
    Το γιατί παραμένει ακόμα …
    Για το θέμα αυτό καλό θα ειναι να παρει θεση και η τοτε οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Γαργαλιάνων.

  4. μπραβο στο τοπικό πολυ σωστα πράττει μακάρι να γίνει στάδιο παλι τα παιδιά και οχι μονο έχουν ανάγκη σταδιο και οχι γηπεδο ποδοσφαιρου μονο . Τα οραματα του Καλοφωλιά και της κουστώδιας του τα πληρωνουμε ακομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button