ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Συνέχεια στα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Λυκείου Γαργαλιάνων

 

1


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες των υπολειπόμενων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου  – Λυκείου Γαργαλιάνων.

Σύμφωνα με την επιβλέποντα μηχανικό του έργου, κα. Ασπασία Γκόνη, το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός πως ο αγωγός που βρίσκεται μέσα στο σχολικό συγκρότημα, και οδηγεί τα νερά στην γωνία του Γυμνασίου, είναι μικρής διατομής και δεν μπορεί να χωρέσει τον μεγάλο όγκο νερών τα οποία συσσωρεύονται από τον δρόμο που βρίσκονται οι καφετέριες και τους γύρω δρόμους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη του νερού και να πλημμυρίζουν οι γύρω δρόμοι. Μετά την διάνοιξη της τρύπας (τον περασμένο Νοέμβριο) τα νερά θα μοιράζονται, και η υπερχείλιση θα «πέφτει» στην τρύπα που διανοίχτηκε. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δυο φρεατίων, ξηλώθηκε το παλιό γιατί ήταν μικρό, και θα φτιαχτεί ένα ακόμη κοντά στο σημείο που διανοίχτηκε η τρύπα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων και κατά συνέπεια η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες γίνονται με τη χρήση μηχανικών μέσων και προσωπικό του Δήμου Τριφυλίας.

2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button