ΑθλητικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμος της Ελιάς

Ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών της πόλης των Γαργαλιάνων θα διοργανώσουν τον 2οΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ” λαϊκό αγώνα ανωμάλου δρόμου στους Γαργαλιάνους την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης. Μετά την περσινή επιτυχία, επιστρέφει να κλείσει το υπέροχο 3ημερο γεμάτο χρώματα, τέχνη, χειροτεχνίες που μας προσφέρει σταθερά τα τελευταία χρόνια η Διοργάνωση “Στου Πάρκου την Αγορά”, στις 28 Ιουλίου και ώρα 18:30.

Η διοργάνωση και φέτος θα περιλαμβάνει 3 διαδρομές, 12km, 5km και 1000m για μαθητές Δημοτικού (6-12 ετών).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων δρόμου θα γίνει από την Δημοτική Βιβλιοθήκη στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων.

Η διαδρομή των 12km (για να δείτε τη διαδρομή πατήστε ΕΔΩ) ξεκινάει με 1200m άσφαλτο και συνεχίζει σε μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους, περνώντας από το όμορφο Μοναστήρι του Ασκητή, από την Εκκλησία του Αγίου Κων/νου και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία όπου θα απολαύσετε την όμορφη Θέα της Μεσογείου. Μια διαδρομή με ήπιες ανηφόρες και συνολική υψομετρική 220m, ιδανική ευκαιρία για κάποιον που θέλεινα γνωρίσει με ασφάλεια έναν αγώνα βουνού και για έναν ποιο έμπειρο να ελέγξει την ταχύτητα του. Υποστηρίζεται από 3 σταθμούς έναν στα 3,5km (Εκκλησία ΑγίουΚων/νου), 2ος στα 6,5km κεντρικός σταθμόςστο σημείο αναστροφής (Προφήτης Ηλίας) και 3ος στα 9km.

Η διαδρομή των 5km ξεκινάει επίσης με 1200m άσφαλτο (για να δείτε τη διαδρομή πατήστε ΕΔΩ) και κινείται μέχρι τα 2,8km μαζί με την μεγάλη διαδρομή. Για 500m συνεχίζει μόνη της σε αγροτικό δρόμο και έπειτα συναντάει και πάλι την μεγάλη διαδρομή για τον τερματισμό. Ιδανική διαδρομή για αθλητές που τους αρέσει η ταχύτητα, για ήπιο τρέξιμο, ακόμα και για περιπατητές. Υπάρχει ένας σταθμός με νερό στα 2,8km (σημείο που χωρίζονται οι 2 διαδρομές).

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα διαθέτουν νερό ενώ ο κεντρικός σταθμός των 12km θα διαθέτει επιπλέον και ισοτονικό ποτό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, μπανάνες καθώς και τοπικά προϊόντα για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής για τα 12 και 5km και τα 1000m θα πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι Πέμπτη 25 Ιουλίου.

Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και την ημέρα του αγώνα στην Γραμματεία. Για τις νέες εγγραφές η γραμματεία θα κλείσει 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και για την εξασφάλιση των παροχών της διοργάνωσης παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.

Για την παραλαβή των αριθμών και για την εξυπηρέτηση των αθλητών η γραμματεία θα είναι ανοικτή την Κυριακή 29/07 από τις 16:00 στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες των 12 km και των 5km θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά ενώ θα χρησιμοποιηθεί και σημείο ελέγχου στην αναστροφή (Προφήτης Ηλίας).

Με την παραλαβή των αριθμών όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη ενώ οι ανήλικοι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα τους.

Ειδικά για τον δρόμο των 12km θα επιτραπεί η συμμετοχή σε ανήλικους >16 ετών μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνατους.

Το κόστος συμμέτοχης για το δρόμο των 12 και 5km είναι 5ευρώ και θα καταβληθεί στη γραμματεία των αγώνων με την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις συμμετοχές θα διατεθούν για κοινωνικό σκοπό καθώς τα έξοδα διοργάνωσης του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου Τριφυλίας. Ο παιδικός αγώνας 1000m δεν έχει αντίτιμο συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

18:30. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 12 km (για ενήλικες ≥18 ετών)

18:30. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 5km (για αγόρια/κορίτσια Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες)

18:35. Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 1000m (για παιδιά Δημοτικού 6-12 ετών)

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι που θα τερματίσουν στους αγώνες δρόμου και δυναμικού βαδίσματος θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευτούν επίσης οι 6 πρώτοι/τες στα 12km, και οι 3 πρώτοι/τες στα 5km μέτρα και στα 1000m

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945740304 και 2763029128 κ. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button