Πελοπόννησος

Γαστούνη: Υπόθεση απόπειρας βιασμού ανήλικου αγοριού συγκλονίζει την τοπική κοινωνία

Η παιδική του ψυχή μέσα σε λίγα λεπτά τραυματίστηκε από την εγκληματική συμπεριφορά ενός 21χρονου αλλοδαπού. Η τοπική κοινωνία χωριού του δήμου Πηνειού είναι συγκλονισμένη από την απόπειρα βιασμού 8χρονου από αλλοδαπό, ο οποίος θα οδηγηθεί και σήμερα στα δικαστήρια Αμαλιάδος για να απολογηθεί αφού μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε βρεθεί δικηγόρος για την υπεράσπισή του.

Ο 8χρονος μαθητής δημοτικού, με καταγωγή από την Βουλγαρία, που μεγάλωσε στο χωριό όπου έμελλε ένας ανώμαλος 21χρονος να αποπειραθεί να τον βιάσει, βρισκόταν προχθές το απόγευμα  με τα τρία αδέλφια του στην αυλή του φτωχικού τους σπιτιού και έπαιζαν. Δύο αλλοδαποί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,  πλησίασαν τα παιδιά και ο ένας είπε στον 8χρονο να έρθει μαζί του για του δείξει κάτι. Η αθώα ψυχή δεν μπόρεσε να διακρίνει τις αρρωστημένες διαθέσεις του 21χρονου αλλοδαπού.

Στα νύχια του δράκου

Έτσι τον ακολουθεί και καταλήγουν σε μια μικρή αποθήκη λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του 8χρονου. Οι γονείς του , η μητέρα του με κινητικά προβλήματα και ο πατέρας του που μόλις έχει επιστρέψει από  το μεροκάματο, δεν αντιλαμβάνονται κάτι ενώ τα άλλα αδέλφια του συνεχίζουν αμέριμνα το παιχνίδι τους. Ο αλλοδαπός του βάζει το χέρι στο στόμα και βάζει σε εφαρμογή το ανώμαλο σχέδιό του. Δεν καταφέρνει να το βιάσει αλλά ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Κάποια στιγμή ο μικρός ξεφεύγει και με φωνές και δάκρια στα μάτια επιστρέφει σπίτι του. Ο πατέρας του ειδοποιεί το ΑΤ Πηνειού άνδρες του οποίου δύο ώρες αργότερα συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη. Μάλιστα στα ρούχα του μικρού βρέθηκε γενετικό υλικό το οποίο εστάλη για ταυτοποίηση. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Πηνειού όπου και κρατήθηκε.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δήλωσε συγκλονισμένος: «Όλοι οι κάτοικοι του χωριού και εγώ ως πρόεδρος  είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε αυτό το τραγικό περιστατικό που ακούσαμε ότι συνέβη σε ανήλικο παιδί κάτοικο του χωριού μας. Είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο χωριό μας και πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί στους κόλπους της  ανθρώπους με εγκληματική συμπεριφορά. Τονίζω και πάλι ότι πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας »

Παρενοχλήσεις

Στο συγκεκριμένο χωριό του Κάμπου υπάρχουν  μαρτυρίες (ανώνυμες για ευνόητους λόγους) ότι υπάρχουν αλλοδαποί που παρενοχλούν κατά διαστήματα ανήλικα αγόρια.  Μια από τις μαρτυρίες αναφέρει: «Πρίν από μερικές μέρες ένα μεσημέρι, δύο  αλλοδαποί, δεν ξέρω…Μπαγκλαντές, Πακιστάν, πλησίασαν ένα αγόρι 14 ετών που έπαιζε μόνο του μπάλα και του είπαν να γίνουν φίλοι και  αν θέλει να πάει μαζί τους να παίξουνε όλοι μαζί μπάλα… Όμως δίπλα από το 14χρονο ήταν ο πατέρας του παιδιού τον οποίο  και δεν είχαν δει οι δύο αλλοδαποί. Στη θέα του άνδρα που κινήθηκε προς το μέρος των δύο, αλλοδαποί έφυγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα… Δεν κάνουμε καταγγελίες γιατί υπάρχει ο φόβος»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button