Τοπικά Νέα

Γιάννης Μερκούρης για τον Ξενώνα Σιδηροκάστρου: «Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα .. »

Του δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας Γιάννη Μερκούρη

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΩΝΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
«Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα .. »

Έλαβε τέλος μετά από πολλές ημέρες αγωνίας η υπογραφή της σύμβασης για τις εργασίες του ξενώνα Σιδηροκάστρου. Ιστορικό:
Με την αριθ. 100/2020 (ιστορική) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας αποφασίστηκαν οι εργασίες επισκευής του ξενώνα Σιδηροκάστρου με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, η έγκριση της 18/2020 μελέτης της Τ.Υ και ο καθορισμός των όρων της πρόσκλησης υποβολής προσφορών με καταληκτική ημερομηνία την 3η Ιουνίου 2020.
Αποφασίστηκε μία διαδικασία που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει το άρθρο 32 του Ν.4412/2016 .
Μέχρι την ημερομηνία αυτή κατατέθηκαν τρεις προσφορές: μία που αφορούσε μόνο στις οικοδομικές εργασίες, η οποία και συμβασιοποιήθηκε και δύο ακόμη, τις οποίες απέκρυψαν.
Στο πρακτικό που εγκρίθηκε από την Ο.Ε. στην συνεδρίασή της την 03-07-2020 και αφορούσε τα ηλεκτρολογικά, οι ημερομηνίες κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι πολύ μεταγενέστερες της 3ης Ιουνίου (κατάθεση προσφοράς με πρωτ. 7112/16-06-2020).
Ποιος χορήγησε την παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών (αναφέρεται η με αριθ. πρωτ. 6666/09-06-2020 πρόσκληση του Δημάρχου); Η μόνη αρμόδια είναι η Ο.Ε., η οποία ποτέ δεν αποφάσισε τέτοια παράταση.
Γιατί αγνόησαν την προσφυγή που έχει κατατεθεί στην Αποκεντρωνένη Διοίκηση και της οποίας εκκρεμεί η εκδίκαση;
Εγκρίθηκαν τα πρακτικά και ανατέθηκαν τα έργα την 03-07-2020, όταν οι εργασίες στον ξενώνα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα (σύμφωνα με καταγγελίες για το θέμα αυτό ).
Ποια επιτροπή θα κάνει την παραλαβή και ποιες εργασίες;
Καλείται ο Δήμαρχος να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά διότι όλα έγιναν εν γνώση του. Να ανοίξουν άμεσα οι προσφορές, που δεν τις παρουσίασαν ως όφειλαν, να δούμε την ζημία που υπέστη ο Δήμος, αν ήταν οικονομικότερες .Γιατί δεν τηρήθηκε η αρχή της οικονομικότητας; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν προκύπτει δημοσιονομικό κόστος για το Δήμο; Γνωρίζει η δημοτική αρχή ότι από τις πράξεις της ενδέχεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα;
Ο Δήμαρχος μέχρι τώρα αναφέρεται σε συμβάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να λείπουν χρήματα από το ταμείο του Δήμου, κατηγορίες αναπόδεικτες όμως, ενοχοποιώντας αιρετούς και υπαλλήλους. Μήπως από σήμερα οφείλει να κατονομάζει και αυτούς, που χαρίζουν χρήματα του Δήμου;.

Σχετικά Άρθρα

8 Σχόλια

  1. Καλά ο διαγωνισμός ήταν στις 03-06-2020 και ο άλλος κατέθεσε προσφορά στις 16-06-2020 και πήρε και το έργο ; Αληθεύει κ. Μερκούρη αυτό ;
    Που είχε πάει και ξεχάστηκε ; Γελάνε και οι πέτρες …..Καλά και με έκπτωση 0%. Οι προσφορές των άλλων δύο εργολάβων που πήγαν ;
    Δεν πιστεύω να κάηκαν στη φωτιά χθές στο αλιμάκι ; Δεν μας τα λέτε καλά .
    κ. Δήμαρχε η λέξη Ε.Δ.Ε δεν ακούγετε πλέον ……. γιατί ;

  2. Δεν υπάρχει αρχή να ελέγξει όλη αυτή τήν διαδικασία?..Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτή η νοοτροπία χαθήκαμε…οι συνεργάτες του Δημάρχου τι λένε γιά όλα αυτά….?

  3. Συνεχίστε κ Μερκούρη,
    Ο έλεγχος είναι κ ευλογία κ δημοκρατία.!!
    Σέ παρακολουθούμε .
    Άφησε τά «αίματα» κ πιάσε τό ταύρο απ τα κέρατα.
    Ο «άρχοντας» έλειπε έμαθα από τό μνημόσυνο του Φιλιατρινού τ.Δημάρχου Αν.Πούλου.Τήν ώρα πού χτυπούσε η καμπάνα πήγαινε γιά ύπνο.!!Που ο χρόνος γιά δουλειά κ εκκλησία κ μνημόσυνα !!

    1. Όχι μόνο ο “άρχοντας” αλλά και οι αυλικοί του..Όλη η τωρινή Δημοτική Αρχή έλειπε από το μνημόσυνό αυτού του σπουδαίου ανδρα των Φιλιατρών, και δεν πέρασε απαρατήρητη η απουσία τους από κανέναν..Που να τολμησουν οι αμαθεις και οι αναξιόπιστοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων….

  4. Ντροπή, σε όλους τους τοπικους άρχοντες των ΦΙΛΙΑΤΡΏΝ..που δεν πήγαν στο Μνημόσυνο του
    Πρώην αντιδημάρχου Αναστασίου Πούλου.. κύριοι, όσοι ασχολούνται με τά κοινά λίγο πολύ κάτι αφήνουν στον τόπο τους … τόσα χρόνια υπηρετούσε τα Φιλιατρά, εσείς δεν τα παραλάβετε από Παρθενογένεση….. Και πάλι ντροπή σας…

  5. Αγαπητέ μου Γεώργο,
    Παραβρέθηκε μόνο ο Γεώργιος ο Ασημακόπουλος
    πρός τιμή του.
    Πρέπει να φωτίζουμε τις εξαιρέσεις.!!
    Ο παρεξηγημένος αυτός αυτοδιοικητικός με καθοδήγηση καλή μπορεί να ενεργοποίησει δυνάμεις θετικές γιά τη περιοχή.Ας τόν προσέξουμε κ να τού δώσουμε χώρο κ χρόνο

    1. Ο κύριος Ασημακόπουλος παραβρέθηκε εκεί για τους δικούς του λόγους…Αλοίμονο.. Παρεξηγημένος γιατί είναι όμως και από ποιόν?? Πέντε χρόνια δημοτικός σύμβουλος ήταν, και τώρα Αντιδήμαρχος..Ακόμα χρειάζεται καθοδήγηση? Αυτές τις θετικές δυνάμεις περιμένουμε να ενεργοποιηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button