Τοπικά Νέα

Γιάννης Μερκούρης: “Φτωχότερο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας”

Του Γιάννη Μερκούρη*

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2023 υπολείπεται κατά ένα 1.553.000 ευρώ,7.322.287 του 2023 έναντι 8.876.071 του 2022.Αναλύοντας και παρατηρώντας τις εγγραφές στα δύο τεχνικά προγράμματα διαπιστώνουμε ότι είναι ακόμη πιο φτωχό το τεχνικό πρόγραμμα ,από τα στοιχεία που θα παραθέσουμε από την κάθε ενότητα του τεχνικού προγράμματος.

Αγροτική οδοποιία και πολιτική προστασία: Έχουν γίνει δύο εγγραφές, για εργασίες αντιπυρικής –αντιπλημμυρικής προστασίας και τεχνικά έργα αγροτικής οδοποιίας ποσού 539.652ευρώ,482.000ευρώ ήταν και στο πρόγραμμα του 2022 και έμειναν ανεκτέλεστα.

Δημοτική οδοποιία 2.531.020 ευρώ από τα οποία 1.969.937 έρχονται ως συνεχιζόμενα έργα από το 2022 και νωρίτερα.

Νεκροταφεία 115.000 ευρώ από τα οποία 110.000 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Πάρκα-Πλατείες εγγραφές 1.783.135 ευρώ εκ των οποίων νέα έργα είναι μόνο οι 164.600 ευρώ.

Σχολική στέγη 531.000 ευρώ χρήματα όμως του 2022 και προηγούμενων χρήσεων για έργα στα σχολεία που δεν υλοποιήθηκαν.

Δημοτικά κτίρια 312.313 ευρώ με νέο έργο «Εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ..»,ποσού 174.067 ευρώ.

Από τα 7.322.287 ευρώ μόνο το ποσό των 1.700.000 ευρώ μπορούν να χαρακτηριστούν ως νέα έργα ,τα υπόλοιπα 5.600.000 ευρώ είναι έργα συνεχιζόμενα ή μεταφέρονται τα ποσά από προηγούμενες χρήσεις, τα οποία δεν έχουμε απάντηση γιατί δεν υλοποιήθηκαν και βαφτίζονται ως νέα έργα. Έργα που έρχονται από το 2019,20 και 21 με συνεχείς και αδικαιολόγητες παρατάσεις και καθυστερήσεις.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι δεν αντιμετωπίζονται έργα(Κυπαρισσία) που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως ο παραλιακός δρόμος που έχει υποστεί σημαντικές φθορές από τις αρχές του 2019 από τη θάλασσα και το κτίριο της εθνικής τράπεζας το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση. Έργα που σέρνονται τρία και τέσσερα χρόνια και δεν ολοκληρώνονται(LEADER,Ταρτάν,οδοποιίες). Τέλος μέσα και από αυτό το τεχνικό πρόγραμμα παρατηρείται μια εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων.

*Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Κύριε Μερκούρη ,

    την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την ανάρτηση για την ξαφνική νεροποντή σας προέτρεψα ν’ ασκήσετε μια στοιχειώδη κριτική για τα πεπραγμένα της δικής σας Δημοτικής περιόδου ως ανήκοντα στο συνδυασμό του Παναγιώτη Κατσιβελα.

    Το ίδιο σας προτρέπω και τώρα .

    Εγκαλω τον κύριο Παναγιώτη Κατσιβελα ως Επικεφαλή του Συνδυασμού που ανήκετε είτε να σας ανακαλέσει εις την τάξιν είτε να σας διαγράψει , είτε να προχωρήσει δημόσια , ευθέως και χωρίς περιστροφές σ’ ένα έντιμο , ειλικρινή , ευθύ και χωρίς αστερίσκους ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ για τα πεπραγμένα της δικής του Δημαρχοντιας.

    Η απώλεια της οποίας εξουσίας επί του Δήμου Τριφυλίας δεν δίδει στο συνδυασμό σας το δικαίωμα να εξαπολύεται οχετό ύβρεων και λασπεων επί της τωρινής δημοκρατικά εκλεγμενης Δημοτικής Αρχής του Γεωργίου Λεβεντακη.

    Ίσως καλό θα είναι να αναζητήσετε νεο Επικεφαλή & νέα πρόσωπα για την στελέχωση του Συνδυασμού σας , ο οποίος αποδείχθηκε & αποδείχθηκαν ανεπαρκής & ανεπαρκεστατοι , για αυτό καταψηφίστηκαν .

    1. Θα του στερήσετε το δικαίωμα να κάνει αντιπολίτευση; Δεν βλέπετε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2023 υπάρχουν έργα της Δημοτικής Αρχής Κατσιβελα; Ταρτάν,LEADER. Αφού όμως σας αρέσουν οι συστάσεις και οι παρατηρήσεις , κάντε τες επώνυμα. Γιατί κρύβεστε;

      1. Γράφω ανώνυμα , διότι ανώνυμα οι αποτυχοντες του συνδυασμού του Παναγιώτη Κατσιβελα(ο οποίος είχε ως πολιτικό κριτήριο την συγγενική σχέση με τον ΕΦΙΑΛΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ) διέρρεαν λάσπη , ύβρεις και οχετούς προς τους αντιπάλους χρησιμοποιώντας ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού, πνευματικού και νοητικού επιπέδου αντί να προσέλθουν σ ένα ειλικρινή διάλογο για το ΑΥΡΙΟ του Δήμου.

        Επίσης πολλοί δε εξ αυτών στέλνονταν σε εκδηλώσεις των άλλων συνδυασμών για να σημειώσουν ονόματα των όσων έχουν προσέλθει και εν συνεχεία να πράξουν τα δέοντα. (Σχόλια που δεν ειπώθηκαν απλώς για να λασπολογησουν εκθέτοντας κόσμο & δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στο κοινωνικό όσο και στο επαγγελματικό γίγνεσθαι) Γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να τους ψηφίσουν !

        Αυτός είναι ο πολιτικός σας πολιτισμός ;!

        1. ΦΙΛΕ , ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.

          ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ !

          ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΜΕ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΜΥΑΛΟ , ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΒΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ , Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ .

          Η ΣΑΠΙΛΑ , Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ , Η ΕΠΑΡΣΗ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

  2. Καιρός είναι να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τούς.

    Αρκετά πια σε αυτή την χώρα με τον στρουθοκαμηλισμο!

    Εύγε στον Γαργαλιάνοι _19_21 για το επίπεδο μόρφωσης & ηθικού αναστήματος που διαθέτει !

    Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , έχει μέλλον!

    Θα περάσει δια πυρός και σιδήρου αλλά θα επιβιώσει και θα μεγαλουργήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button