Τεχνολογία

Γιατί ένα ηχείο να κοστίζει… 760.000 ευρώ;

Ο Dave Wilson είναι γνωστός σε ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό, κατασκευάζοντας ανώτερης ποιότητας ηχεία εδώ και δεκαετίες.

Μόνο που η κατασκευαστική του φιλοσοφία δεν αφήνει όλους να γνωρίσουν τις δημιουργίες του, καθώς είναι αποκλειστικά για μεγάλα πορτοφόλια.

Ο Wilson ξαναχτύπησε πρόσφατα με το WAMM Master Chronosonic Speaker, το πλέον αριστουργηματικό πράγμα που βγήκε ποτέ από τα χέρια του. Ένα σωστό θηρίο 2 μέτρων δηλαδή που φιλοξενεί 9 ηχεία και αναπαράγει ήχο με κρυστάλλινη διαύγεια και πιστότητα… φιλαρμονικής.

Πριν αποθεωθεί από τα περιοδικά εικόνας και ήχου ως ό,τι καλύτερο έχει φτιαχτεί ποτέ σε όρους ηχείου, ο Wilson πέρασε χρόνια και χρόνια παλεύοντας με τον σύγχρονο άθλο του, ο οποίος περιορίζεται σε μόλις 70 ζευγάρια.

Παθιασμένος με τον ζωντανό ήχο, ο Wilson συνηθίζει να αστειεύεται πως θα έφτιαχνε ηχεία ακόμα κι αν ήταν λογιστής! Και είναι αυτό ακριβώς που αποζητά από τις υπέροχες δημιουργίες του, να χαρίζουν την έστω και φευγαλέα ψευδαίσθηση πως ακούς ζωντανή μουσική.

Η περίεργη αρχιτεκτονική του ηχείου εκεί ακριβώς πατά, στο να μεταφέρει στο σαλόνι μας λίγες στιγμές πραγματικού μουσικού μεγαλείου. Η Wilson Audio και η πατενταρισμένη επαναστατική τεχνολογία του Dave έκαναν ξανά το θαύμα τους αποδίδοντας ένα μαμούθ που κελαηδάει σαν πουλάκι.

Και κοστίζει το βάρος του σε χρυσάφι, αλίμονο, καθώς μιλάμε για 760.000 ευρώ το ζευγάρι…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button