Lifestyle

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ανοιχτή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας όταν κοιμάσαι

Κοιμάστε με την πόρτα του υπνοδωματίου ανοιχτή ή κλειστή; Εάν κοιμάστε με την πόρτα ανοιχτή, ακολουθούν τέσσερις λόγοι για να σταματήσετε να το κάνετε!

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα το βράδυ. Μερικοί από εσάς θέλετε να ακούτε τα παιδιά κατά την διάρκεια της νύχτας και άλλοι θέλετε να μπαίνει καθαρός αέρας. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Αντιθέτως μια κλειστή πόρτα συμβάλλει στην ασφάλειά μας. Πώς όμως;

Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιβιώσετε από φωτιά

Φωτιά
© CC0
Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιβιώσετε από φωτιά

Εάν αφήσετε την πόρτα του υπνοδωματίου σας ανοιχτή όταν κοιμάστε και υπάρχει φωτιά, θα μπορούσε να εξαπλωθεί πιο γρήγορα στο δωμάτιό σας. Μια κλειστή πόρτα θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να δράσετε και να σώσετε τον εαυτό σας, καθώς θα κρατήσει την θερμοκρασία στο δωμάτιο κάτω από τους 37 βαθμούς Κελσίου και ο τοξικό καπνός δεν θα εξαπλωθεί τόσο γρήγορα.

Περιορίζεται ο θόρυβος και αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν ποιοτικό ύπνο

Ύπνος
© CC0
Περιορίζεται ο θόρυβος και αυξάνονται οι πιθανότητες για έναν ποιοτικό ύπνο

Εάν ζείτε σ’ ένα σπίτι που υπάρχει πολύ φασαρία και κοιμάστε ελαφριά, εάν αφήνετε ανοιχτή την πόρτα θα δυσκολευτείτε ακόμα περισσότερο να κοιμηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι το κλείσιμο της πόρτας είναι μια εξαιρετική επιλογή, ακόμα κι αν δεν έχετε συνηθίσει.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσετε γρήγορα σε περίπτωση διαρρήξεων

Διαρρήκτης
© CC0
Μια κλειστή πόρτα μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να ενεργήσετε γρήγορα εάν κάποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι σας

Μια κλειστή ή, ακόμη καλύτερα, μια κλειδωμένη πόρτα υπνοδωματίου μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να ενεργήσετε γρήγορα εάν ακούσετε ότι κάποιος έχει εισέλθει στο σπίτι σας ή πρόκειται να το κάνει. Θα σας επιτρέψει επίσης να παραμείνετε ασφαλείς μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, μια κλειστή πόρτα διατηρεί τη θετική ενέργεια μέσα στο δωμάτιο

Μυαλό
© CC0
Εάν έχετε κλειστή την πόρτα θα έχετε επίσης ένα πιο ήρεμο και θετικό μυαλό

Μία από τις αρχές του Φενγκ Σούι για τα υπνοδωμάτια είναι να αποφεύγετε τον ύπνο με ανοιχτή πόρτα. Αυτό συμβαίνει επειδή όλη η θετική ενέργεια στο δωμάτιο μπορεί να «διαφύγει». Εάν έχετε κλειστή την πόρτα θα έχετε επίσης ένα πιο ήρεμο και θετικό μυαλό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button