Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Επίδαυρος θα γίνει θερινό σινεμά

Σαν παλιό, πολύ παλιό σινεμά, και μάλιστα σε ένα αρχαίο θέατρο. Είναι η πρώτη φορά που το Μικρό ατμοσφαιρικό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου που υποδέχεται μια κινηματογραφική ταινία.

Η εμβληματική «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη που πρωτοπροβλήθηκε το 1962 θα έχει την τύχη να παρουσιαστεί σε μια ξεχωριστή προβολή στις 30 Ιουνίου στις 21.30. Εμπνευστές της πρωτότυπης αυτής ιδέας, το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Open Air Film Festival) και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τοποθετημένο ανάμεσα σε πορτοκαλεώνες και ελαιώνες, σε μια πλαγιά με θέα και στο βουνό και στη θάλασσα, το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, μεγαλειώδες στο είδος του, καλεί τους θεατρόφιλους να γίνουν σινεφίλ και να παρακολουθήσουν μια ταινία που είναι βασισμένη σε ένα θεατρικό έργο, την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη (υπάρχει και συνώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή που φωτίζει άλλες πτυχές της ομώνυμης ηρωίδας).

Πρωταγωνιστούν οι Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιάλης και Τάκης Εμμανουήλ. Τη μουσική υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο θεατρικός συγγραφέας είχε αποθεώσει την ταινία στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» γράφοντας ότι ήταν η ωραιότερη ταινία που είχε δει ποτέ, το Φεστιβάλ Καννών θέσπισε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μεταφοράς τιμώντας τον Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ τα 24 ακόμη διεθνή βραβεία και η υποψηφιότητα για Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, σφραγίζουν ένα φιλμ που μετουσίωσε την θεατρική τραγωδία σε κινηματογραφική κάθαρση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button