Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτική

Για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου συζήτησαν Καφαντάρης και Μητσοτάκης

… και δήλωση στήριξης ενόψει εκλογών από τον Μητσοτάκη

Ο δρόμος Καλαμάτας-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, η ανακατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας, η επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μεθώνη, η ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού στη Νήσο Σαπιέντζα, η υποστήριξη της Κορώνης ως εμβληματικής κοινότητας και εκπροσώπου της Ελλάδας στο δίκτυο κοινοτήτων της Μεσογείου όσον αφορά τη Μεσογειακή Διατροφή ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, ήταν θέματα που συζήτησαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης εξέλαβε επίσης τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη ως δήλωση υποστήριξής του στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019.

Κ. Μητσοτάκης: «Θέλω να συγχαρώ τον Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει, γεγονός που πιστεύω ότι θα επιβεβαιώσουν και οι δημότες του. Έχει τη στήριξή μου.»

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος σημειώνονται τα εξής:

Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, παρουσία του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπου του έδωσε επίσημη ενημέρωση για τα ζητήματα του Δήμου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το φλέγον ζήτημα της υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, όπου από κοινού Δήμαρχος και Πρώην Πρωθυπουργός μίλησαν για την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου. Από τη μεριά του ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την άμεση υποστήριξη του λέγοντας: «Δεσμεύομαι να συμβάλω τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του δρόμου Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Διευκολύνουμε την αυτοδιοίκηση να διευθετήσει τα θέματά της παρέχοντάς της μεγαλύτερη ευελιξία. Στο θέμα των αναπτυξιακών έργων, θέλω να συγχαρώ τον Δημήτρη Καφαντάρη, γιατί σε μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει, γεγονός που πιστεύω θα επιβεβαιώσουν και οι δημότες του».

Η συζήτηση συνέχισε με τον Δήμαρχο να αναφέρεται σε ένα από τα σημαντικότερα υπό υλοποίηση πολιτισμικά έργα του Δήμου, αυτού του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας. «Αναμένουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού την έγκριση της μελέτης, ώστε να μπορέσουμε πλέον να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για την ανακατασκευή και ανάδειξη του κτηρίου σε ένα πραγματικά σύγχρονο Μουσείο» δήλωσε ο Δήμαρχος, ζητώντας τη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη.

Και τα σημαντικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος δε σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Δήμαρχος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους την άμεση συμβολή τους για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Μεθώνη.

Επιπρόσθετα θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό της Εμβληματικής Κοινότητας της Κορώνης, της ανάπτυξης του οικολογικού τουρισμού στη Νήσο Σαπιένζα και της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου. Η συζήτηση έκλεισε με τον Δήμαρχο να μιλάει για το μεγάλο πρόβλημα των χρήσεων γης και ζήτησε υποστήριξη για την επίλυσή του.

Τέλος έδωσε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στον Πρώην Πρωθυπουργό, ως αναμνηστικά δώρα, ένα εγχάρακτο πιάτο με την παράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο και ένα λεύκωμα με συλλογή από φωτογραφίες του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button