Τοπικά Νέα

Γιορτάστηκε η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων στην Τριφυλία

Η επέτειος της μάχης των 7 Λαπαίων, που έγινε στις 22 Απριλίου του 1827 όταν οι Λαπαίοι τα έβαλαν με τα στρατεύματα του Ιμπραήμ που προέλαυναν στην περιοχή, προκαλώντας τους σημαντικές απώλειες, γιορτάστηκε χθες από το Δήμο Τριφυλίας.

Χθες το πρωί στην εκκλησία της Παναγίας στο Ανω Λάπι έγινε θεία λειτουργία και στην συνέχεια στην θέση Κουρόρα όπου έγινε η μάχη και βρίσκεται το μνημείο τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε κ. Γεώργιος Κ. Μέμμος , ενώ ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου και του γυμνασίου Δωρίου.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μερκούρης.

Στην μάχη αυτή 7 γενναία μαχόμενοι Λαπαίοι (Μίτζας, Τζανέτος, Στέργιος, Μπούρας, Πάνοστάθης ή Πανούσης, Δήκος, Ματζώρης) έχασαν την ζωή τους καταφέρνοντας όμως να καθυστερήσουν σημαντικά τα εχθρικά στρατεύματα και να δώσουν την ευκαιρία στα γυναικόπαιδα και τους άλλους συγχωριανούς τους να απομακρυνθούν και να σωθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button