Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Γιορτάστηκε η 194η επέτειος της Μάχης της Σχοινόλακας

Την 194η επέτειο της Μάχης της Σχοινόλακας γιόρτασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στη Σχοινόλακα, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ειρηναίου, Αρχιερατικού Πυλίας. Μετά το πέρας της, τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη των πεσόντων και σε αναγνώριση του ηρωισμού τους κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των αρχών του τόπου. Έπειτα εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Πετρόπουλο.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, δήλωσε: «Η ιστορική μάχη στη Σχοινόλακα μας δίδαξε μεταξύ άλλων ότι η πίστη στις δυνάμεις όλων μαζί και η αλληλεγγύη είναι αυτά που μπορούν να πάνε έναν τόπο μπροστά. Έχουμε υποχρέωση να τιμάμε τους ήρωες του τόπου μας και να παίρνουμε το παράδειγμα από αυτούς.» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η Μάχη στη Σχοινόλακα έγινε στις 15 Μαρτίου του 1828, κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων, και συνέβαλλε στη θετική έκβαση της επανάστασης. Η επέτειος της νικηφόρας μάχης εορτάζεται κάθε χρόνο την 15η Μαρτίου, από το 1994.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button