Εκπαίδευση

Γιορτή χρωμάτων και ευαισθησίας στο ΚΔΑΠΜΕΑ Δήμου Καλαμάτας

«…Ας τραγουδήσουμε μαζί/μαζί να ονειρευτούμε/ τη διαφορετικότητα όλοι να σεβαστούμε…». Με το τραγούδι αυτό και με τον ρυθμό που έδιναν τα χέρια των γονέων θεατών, εισήλθαν τα παιδιά του ΚΔΑΜΜΕΑ Δήμου Καλαμάτας στον χώρο του αμφιθεάτρου για να ξεκινήσει η Καλοκαιρινή Γιορτή, «Το ΚΔΑΠΜΕΑ πάει Λούνα Παρκ». Μια γιορτή αγάπης και συναισθημάτων, που υπογράμμιζε ιδιαίτερα το πολύχρωμο πανί που, σχηματίζοντας κύκλο, σήκωσαν και κινούσαν με ρυθμό τα παιδιά που φοιτούν στο ΚΔΑΠ.

Ανάμεσα στους θεατές και ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος όταν κλήθηκε να πει δυο λόγια δεν έκρυψε την ευαισθησία του: «Αγαπάμε όλα τα σχολεία μας. Αγαπάμε όλους τους μαθητές και είμαστε υπερήφανοι για τη λειτουργία του ΚΔΑΠΜΕΑ. Ευχαριστώ τη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς που στηρίζετε τόσο τα παιδιά, που τα αγαπάτε τόσο πολύ. Δείχνετε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στη ζωή. Να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα, να την αγαπάμε και να τη στηρίζουμε. Είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστείτε»!

Στην είσοδο λειτουργούσε έκθεση με έργα ζωγραφικής των παιδιών που έγιναν με τη στήριξη της ζωγράφου Μιμίκας Πετροπούλου, κεραμικής με την βοήθεια του Αλέξανδρου Γιαννακόπουλου, ενώ η χορωδία που τραγούδησε στην εκδήλωση έγινε υπό την καθοδήγηση του κ. Πάρη από το Ωδείο Καλαμάτας.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Το ΚΔΑΠΑ ΜΕΑ Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία, την κοινωνική του ένταξη και τη  στήριξη των οικογενειών τους ώστε να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας. Επίσης στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Το ΚΔΑΠ παρέχει:

 -Κοινωνική Υπηρεσία: Αξιολόγηση των αναγκών των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών αναγκών ωφελουμένων και της οικογένειας με διασύνδεση και παραπομπή σε Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Εκπαίδευσης και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο).

-Λογοθεραπεία: Διαταραχές άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας, διαταραχές φωνής, διαταραχές γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία), Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός, Δυσφασίες), διαταραχές ακοής – όρασης.

-Ψυχολογική Υποστήριξη: Ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε γονείς (συμβουλευτική).

Φυσικοθεραπεία: Εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε εγκεφαλική παράλυση, ανωμαλίες βάδισης, σπαστικότητα, σύνδρομο Down, Αυτισμός, μυϊκές δυστροφίες.

– Ειδική Φυσική Αγωγή.

Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης:

  • Εικαστικά, κατασκευές, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών
  • Κοινωνικές δεξιότητες, αισθητηριακές δραστηριότητες, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης (αυτοεξυπηρέτηση, προγράμματα τουαλέτας, ατομική και προσωπική υγιεινή)
  • Κεραμική, Ζαχαροπλαστική, Μουσική, Πληροφορική, Lego therapy.

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί στην Ανατολική Πύλη του Παλαιού Στρατοπέδου,  από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου και εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους με voucher. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η μετακίνηση των ωφελουμένων γίνεται με αυτοκίνητα του Δήμου Καλαμάτας.

Οι ώρες λειτουργίας του είναι, καθημερινά 13.30 – 21.30 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών).

Τηλ. 2721360100 & 2721360765, e-mail: kdapmea.kal@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button