ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Γιόρτασε την Υψωση του Τίμιου Σταυρού η Κυπαρισσία [εικόνες – βίντεο]

1


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία πλήθους πιστών, ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της Μητροπόλεως, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, ενώ σήμερα το πρωί κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους γύρω δρόμους, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγάλη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, με προπομπό την Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και την συνοδεία του ιερού κλήρου, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

O Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη βαθύτερη σημασία του Τιμίου Σταυρού λέγοντας,  «Κανένα ύψος δεν φτάνει το ύψος του Τιμίου Σταυρού, ο Σταυρός αποκαλύπτει το ύψος όλης της αληθείας γιατί επάνω σε αυτόν υψώθηκε το ύψος της ταπεινοφροσύνης, της αγάπης και της θυσίας. Υψώθηκε το ύψος της θεότητας, όλα τα ανθρώπινα υποχωρούν μπροστά στο θείο ύψος, μπορούν να πάρουν και αυτά χάρη από θείο ύψος. Ο Σταυρός περικλείει μέσα του όλα τα νοήματα της ανθρώπινης αιτίας ζωής. Για πάνω σε αυτόν ο εσταυρωμένος Χριστός άπλωσε τα θεανθρώπινα χέρια του και αγκάλιασε όλη την οικουμένη».

Ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας έδωσε τις καθιερωμένες ευχές του για την μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού λέγοντας πως, «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, γιορτάζει η Κυπαρισσία και όλος ο Δήμος Τριφυλίας. Χιάζετε να επικαλεστούμε πολλές φορές την στήριξη και την προστασία του τιμίου σταυρού γιατί οι εποχές είναι δύσκολες… Ελπίζω στη συνέχεια για κάτι καλύτερο».

Ευχές έδωσε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος είπε πως, «Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της Κυπαρισσίας και συνεχίζει πάλι το ίδιο λατρευτικό συναίσθημα όλων των απανταχού της γης Κυπαρισσιωτών απέναντι σε αυτό που έχουν βάλει σαν βασικό στοιχείο της παράδοσης. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά σε όλους του απανταχού της γης και υγεία και χαρά».

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην υπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Τριφυλίας, κ. Γεώργιος Φωτεινός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπασάκος, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Πουπουζας, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Τριφυλίας κ. Βασίλης Παρασκευόπουλος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο αναπληρωτής διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας κ. Θεόδωρος Χωραϊτης, Αντιδήμαρχοι, Τοπικοί και Δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Τριφυλίας, κ.α.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων έγινε μικρή δεξίωση στο Τουριστικό Κυπαρισσίας όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button