Πελοπόννησος

Γνωρίζετε ποιο ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου αποκαλείται «πέτρινη αρχόντισσα» των δύο λόφων;

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για να εξερευνήσεις λίγο πιο ορεινούς προορισμούς

Η Πελοπόννησος έχει πολλές όμορφες γωνιές και χωριά, ιδανικά ακόμη και για ένα σαββατοκύριακο μέσα στο φθινόπωρο.

Μια από αυτές είναι το χωριό των δύο λόφων που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Ένα πανέμορφο χωριό με μεγάλη ιστορία. Ο λόγος για την Δημητσάνα. Η πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας είναι περισσότερο ίσως μια μικρή κωμόπολη που διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα των χωριών της περιοχής.

Σκαρφαλωμένη στα 950 μέτρα υψόμετρο, η Ανδρίτσαινα είναι πράγματι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους και προσφέρει μοναδική θέα στον επισκέπτη. Είναι μια ιστορική γωνιά της Αρκαδίας η οποία μεταφέρει ολοζώντανους τους θρύλους και τους μύθους από το παρελθόν στο σήμερα. Ο επισκέπτης κάνει ένα νοητό ταξίδι στην ιστορία της περπατώντας στα στενά της και θαυμάζοντας τα πέτρινα κτήριά της. Η φύση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου φυσικά ξεχωρίζει καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες.

Ο διατηρητέος οικισμός της Δημητσάνας έχει αναπτυχθεί στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία Τεύθιδα. Ένα τοπίο συγκλονιστικής ομορφιάς που μπορεί από μόνο του να σε χαλαρώσει απολαμβάνοντας στο βάθος τον Ταΰγετο.

Αν επισκεφθείς τη Δημητσάνα, αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το Εκκλησιαστικό Μουσείο που ήταν το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ αλλά και βιβλιοθήκη με περισσότερους από 35.000 τόμους, σπάνιες εκδόσεις και πλούσιο ιστορικό αρχείο. Και φυσικά δεν γίνεται να μην φωτογραφηθείς στο πασίγνωστο ρολόι δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Αν βρεθείς στη Δημητσάνα, μπορείς να κάνεις πολλές εκδρομές και τριγύρω. Μια από αυτές μπορεί να είναι σίγουρα στην ιστορική μονή Φιλοσόφου η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αλλά και ο ποταμός Λούσιος αποτελεί ένα φυσικό αξιοθέατο της περιοχής στον οποίο μπορείς να κάνεις και διάφορες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ. Τέλος, κοντά στην Δημητσάνα και λίγο πάνω από τον Λούσιο θα βρείτε το μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Ένα ιδιαίτερο θεματικό μουσείο εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button