Αγροτικά

Γνωστό ζιζανιοκτόνο υπεύθυνο για πάνω από 100.000 καρκίνους

Η εταιρεία Bayer πρόκειται να πληρώσει έως και $10,9 δισ. για να διευθετήσει τις αξιώσεις για καρκίνο, που σχετίζονται με το ζιζανιοκτόνο Roundup. Το προϊόν με βάση τη γλυφοσάτη, κατηγορείται για καρκινογόνα αποτελέσματα σε περίπου 125.000 αγωγές. Η δικηγορική εταιρεία Weitz & Luxenberg, με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι θα επιλύσει εξωδικαστικά τις αγωγές από σχεδόν 100.000 άτομα.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Bayer αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραξία, αλλά είπε ότι η πληρωμή θα τερματίσει την “αβεβαιότητα”. Το Roundup κυκλοφόρησε αρχικά από την αμερικανική εταιρεία Monsanto, την οποία αγόρασε η Bayer το 2018, και εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες, θεωρείται το πιο δημοφιλές ζιζανιοκτόνο στον κόσμο. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Bayer θα πληρώσει έως $9,6 δισ. για την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων και θα διαθέσει $1,25 δισ., για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια, δήλωσε η εταιρεία στον ιστότοπό της.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ

“Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που έχουμε επιτύχει δικαιοσύνη για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που χωρίς δικό τους σφάλμα, πάσχουν από λέμφωμα Non-Hodgkin, μετά τη χρήση ενός προϊόντος, που η Monsanto τους διαβεβαίωσε ότι ήταν ασφαλές”, δήλωσε ο Robin Greenwald, πρόεδρος της ομάδας περιβαλλοντικής ρύπανσης και προστασίας των καταναλωτών στο Weitz & Luxenberg. Μέχρι $5 δισ. της συμφωνημένης πληρωμής θα δοθούν φέτος και επιπλέον $5 δισ. θα καταβληθούν το 2021.

Η Bayer είπε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για το 25% των εκκρεμών υποθέσεων για αποζημιώσεις. “Ο διακανονισμός για το Roundup είναι η σωστή δράση τη σωστή στιγμή, για να τερματιστεί μια μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας”, τόνισε ο Werner Baumann, διευθύνων σύμβουλος της Bayer.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button