Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Γονείς από Σπερχογεία και Αντικάλαμο ζητούν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο Καλαμάτα και όχι Θουρία

Γονείς από τη Σπερχογεία και τον Αντικάλαμο διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας τα παιδιά τους να φοιτήσουν στην Καλαμάτα, στο 5ο Γυμνάσιο, και όχι στο Γυμνάσιο Θουρίας όπου ανήκουν χωροταξικά.

Τονίζουν ότι για τη Θουρία δεν δικαιούνται μεταφορά και πως τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν και να γυρίζουν από το σχολείο με τα πόδια 2,5 – 3 χιλιόμετρα μέσα στη βροχή και στο κρύο, και κυρίως μέσα στον εθνικό δρόμο που δεν έχει πεζοδρόμια, με κίνδυνο να παρασυρθούν από κάποιο αυτοκίνητο. Υπενθυμίζουν το τραγικό δυστύχημα, όπου την περασμένη σχολική χρονιά ένας μαθητής από την Ανθεια έχασε τη ζωή του στον εθνικό δρόμο, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο επιστρέφοντας στο σπίτι του με τα πόδια.

Οι γονείς, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χθες και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, επικρίνουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο για τα παιδιά τους, εγκαλώντας τους μάλιστα πως είναι ανεπαρκείς γονείς.

Ο γονιός Δημήτρης Μούστος παρατήρησε ότι “θέλουμε τα παιδιά μας να πάνε στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, γιατί υπάρχει αστική συγκοινωνία που θα τα παίρνει μπροστά από το νοσοκομείο και θα τα αφήνει απέναντι από το σχολείο, όπου υπάρχει σχολικός τροχονόμος”. Εξήγησε πως “δεν μας αφήνουν να κάνουμε μεταγραφή” και σημείωσε: “Πρωτίστως μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των παιδιών μας. Για το Γυμνάσιο Θουρίας δεν υπάρχει μεταφορά και θα αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια 2,5 – 3 χιλιόμετρα στον εθνικό δρόμο, που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Πέρσι ένα παιδί έχασε τη ζωή του, γυρίζοντας με τα πόδια στο σπίτι του”. Επικρίνοντας τους αρμοδίους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν δείχνουν καμία κατανόηση, επεσήμανε: “Μας λένε ότι είναι δικό μας θέμα και δεν τους αφορά η μεταφορά των παιδιών μας. Να πάτε εκεί, στη Θουρία, γιατί εκεί ανήκετε. Μας είπαν ότι θα μας κάνουν και μήνυση σαν ανεπαρκείς γονείς”.

Διευκρίνισε ότι “εμείς δουλεύουμε από νωρίς το πρωί και δεν μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας στη Θουρία”. Μας ενημέρωσε ότι “για αύριο (σήμερα) πήραμε άδεια από τη δουλειά μας, για να πάνε τα παιδιά στη Θουρία να πάρουν τα βιβλία τους. Την Πέμπτη θα πάμε στη Δευτεροβάθμια ζητώντας να αλλάξουν σχολείο, και αν δεν βγάλουμε άκρη θα απευθυνθούμε στη Δικαιοσύνη, στον εισαγγελέα”.

Η μητέρα Σταυρούλα Φράγκου παρατήρησε ότι δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στο δρόμο, να κινδυνεύουν για να πάνε σχολείο, και δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως “δεν θα αφήσω το παιδί μου να πάει σχολείο”.

Ο γονιός Αρις Ραδιώτης, φανερά αγανακτισμένος για την αδιαφορία που συναντούν, μας ενημέρωσε ότι το παιδί του έχει σακχαρώδη διαβήτη και στο Γυμνάσιο Θουρίας δεν υπάρχει ιατρική φροντίδα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button