Αστυνομικά

“Γρήγοροι” οι Μεσσήνιοι οδηγοί

Πάνω από 8 οδηγούς (κατά μέσο όρο) συνελάμβαναν καθημερινά την προηγούμενη εβδομάδα οι αστυνομικοί της Τροχαίας στη Μεσσηνία, σε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν για την παράβαση της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας.
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στη Μεσσηνία από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ένας στους δύο οδηγούς είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας.

Έλεγχοι
Την προηγούμενη εβδομάδα την τιμητική της είχε στις υπηρεσίες Τροχαίας η παράβαση της ταχύτητας και έγιναν έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παράβαση της εβδομάδας» που εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έτσι, από 8 έως 14 Οκτωβρίου κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην παράβαση της υπέρβασης ορίου ταχύτητας.
Στο πλαίσιο αυτό, από 726 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 19.037 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.417 παραβάσεις για την υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Στη Μεσσηνία
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν: στο οδικό δίκτυο της Αττικής (720), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (490), της Θεσσαλονίκης (331), των Σερρών (306), του Κιλκίς (301), της Φθιώτιδας (298) και της Κορινθίας (289).
Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκαν συνολικά τρία συνεργεία ελέγχων και
ελέγχθηκαν 125 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 58 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και την επόμενη εβδομάδα, με προτεραιότητα σε κάποια άλλη παράβαση που έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button