Ελλάδα

Γροθιά στο στομάχι από Newsweek: Έκρηξη βιασμών ακόμα και 5χρονων στη Μόρια

Με τη φρίκη που ζουν μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στο hotspot της Μόριας ασχολείται το περιοδικό Newsweek.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο – γροθιά στο στομάχι, από τα μέσα Μαΐου τα περιστατικά σεξουαλικής βιας έχουν πολλαπλασιαστεί τόσο στη Μόρια όσο και στον πρόχειρο καταυλισμό έξω από τα συρματοπλέγματα του hotspot της ντροπής.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ντέκλαν Μπάρι, οι γιατροί της ΜΚΟ υποδέχονταν ένα θύμα βιασμού κάθε εβδομάδα, που σημαίνει ότι από τους τελευταίους πέντε μήνες μόνο οι ΓΧΣ έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 21 τέτοια περιστατικά.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά με τουλάχιστον 10 περιστατικά να αφορούν ανήλικά αγόρια και κορίτσια, δύο εξω αυτών ηλικίας μόλις 5 ετών!

«Σε μια περίπτωση ήταν ένας πατέρας που μόλις είχε φύγει από τη σκηνή του για να πάρει φαγητό. Και μόλις επέστρεψε βρήκε το παιδί του να είναι κακοποιημένο σεξουαλικά» περιγράφει μια από τις υποθέσεις ο Μπάρι, που σημειώνει: «Τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε αρκετές περιπτώσεις είτε επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν είτε εξεδήλωσαν αυτοκτονικές τάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button