Αθλητικά

Γ. Καραϊσκάκης: Σχέδιο για μεγάλο «κούρεμα» οφειλών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής επιχειρείται εκποίηση των «αθετημένων και καταγγελμένων δανείων του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης σε τιμές πολύ παρακάτω από την ονομαστική τους αξία». Πρόκειται δηλαδή για ένα «κούρεμα οφειλών» από τις πιστώτριες τράπεζες και για πώληση του δανείου της εταιρείας «Γ. Καραϊσκάκης» σε επενδυτικό fund.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πιστώτριες τράπεζες έχουν στα σκαριά σχέδιο με την κωδική ονομασία «project kick», το οποίο προβλέπει ένα πολύ μεγάλο «κούρεμα».

 

Πάντοτε σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα η εταιρεία «Γ. Καραϊσκάκης» είναι διαχρονικά ασυνεπής στο δάνειο για την κατασκευή του γηπέδου, ενώ σημειώνεται ότι αν το επενδυτικό fund που αγοράσει το δάνειο της εταιρείας το πουλήσει έναντι ενός σαφώς μικρότερου ποσού πίσω στη «Γ. Καραϊσκάκης», τότε οι αντιδράσεις θα είναι πολύ έντονες.

Όπως αναφέρουν οι τις τελευταίες δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, τις οποίες επικαλείται το Έθνος της Κυριακής, το χρέος ήταν στα 45.3 εκατομμύρια ευρώ.

Καταλήγοντας το άρθρο σημειώνει οτι προτιμητέος επενδυτής αναδείχθηκε το αμερικανικό fund fund Fortress, το οποίο διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 40,9 δισ. δολαρίων, έχοντας ως ιδιοκτήτη τον Γιαπωνέζο μεγιστάνα Μασαγιόσι Σον.

Προσθέτει δε ότι στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η δεσμευτική πρόταση, με τις τράπεζες να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button