Τοπικά ΝέαΧώρα

Δέσμευση Νίκα για το Μουσείο της Χώρας

Την πρόταση που είχε υποβληθεί από τη Διεύθυνση Μελετών κι Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για την ένταξη του έργου αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του, 2.082.000 ευρώ, ξεπερνούσε κατά πολύ το συνολικό ποσό της πρόσκλησης για την ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς για όλη την Περιφέρεια, που είναι 1,1 εκ. ευρώ.

Ωστόσο στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, την Πέμπτη το μεσημέρι δεσμεύτηκε οτι το έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα θα γίνει, επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι, περίπου 2.1 εκ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button