Δήμος ΜεσσήνηςΠολιτική

Δέσμευση Πρωθυπουργού για την άμεση χρηματοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου

«Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για χρηματοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή μας» τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος. «Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Δημαρχείο και στην πόλη της Μεσσήνης αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και μας έδωσε την ευκαιρία να θέσουμε σειρά θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της περιοχής μας» σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό  αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του αγροτικού κατά βάση Δήμου με τις 69 κοινότητες και  τους 115 οικισμούς και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται. Έδωσε  ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση αρδευτικών και έργων αγροτικής οδοποιίας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης και την έκρηξη που αναμένεται να πυροδοτήσει η νέα μεγάλη τουριστική μονάδα του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου το Navarino Blue, στον Ριζόμυλο. Σημείωσε ότι ο Δήμος προχώρησε σε χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο.

Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου, την επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής του δρόμου  Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, την κατασκευή του δρόμου Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα, τη χρηματοδότηση του βιολογικού Πεταλιδίου και την αποπεράτωση του δρόμου Τζάνε- Καλαμάκι.

 

Σε ειδική αναφορά για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης τέθηκε το θέμα της ανέγερσης νέου μουσείου καθότι εκπονούνται οι σχετικές μελέτες  καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης των έργων βελτίωσης της επαρχιακής οδού.

Κλείνοντας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό πρόβλημα παραβατικότητας και ζήτησε να συνεχιστεί και  να  ενταθεί η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσήνης.

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου και δήλωσε χαρούμενος που ο όμιλος της Costa Navarino θα επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και στο Ριζόμυλο. Για τον δρόμο Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος είπε πως μέσα στο έτος θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του. Για το αεροδρόμιο, είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησής. Για την Αρχαία Μεσσήνη, σημείωσε ότι η ανάδειξη του χώρου αποτελεί και για τον ίδιο πρώτη προτεραιότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που συμμετείχε στη συνάντηση  τόνισε ότι μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου και ενημέρωσε ταυτόχρονα για την πρόσφατη ένταξη χρηματοδότησης στο «Αντώνης Τρίτσης» της αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι προσδοκά στη συνέχιση και στο μέλλον της εποικοδομητικής συνεργασίας για την υλοποίηση χρήσιμων έργων για την περιοχή και τους πολίτες της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button