Δήμος Μεσσήνης

Δήμος Μεσσήνης: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας για Δημοτική Φιλαρμονική και Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης και του Δημοτικού Χορευτικού Ομίλου Μεσσήνης, σύμφωνα με σχετική απάντηση της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού στην υπεύθυνη για θέματα Δημοτικής Φιλαρμονικής και Χορευτικού Ομίλου, Λίνα Καμαρινοπούλου.

Ειδικότερα όπως απαντήθηκε από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πρόβες παραδοσιακών χορών διότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 2277/14-6-20 τ.Β΄ άρθρο 11, απαιτείται τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου, ενώ απαγορεύονται οι πρόβες χορευτών που κρατιούνται από χέρια ή κρατούν μαντήλια, κ.λπ., όπως προβλέπουν οι οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων covid-19 του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης απαγορεύεται η χρήση πνευστών οργάνων σύμφωνα με το ΦΕΚ 2601/27-6-20, τ.Β΄, αρθ. 15 αλλά και με το νέο επικαιροποιημένο ΦΕΚ 2767/Β 7.7.2020, άρθρο 15 «Μέτρα προστασίας και κανόνες δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης», όπου εξαιρεί μόνο τους υποψηφίους ειδικών μαθημάτων που λαμβάνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 και τους υποψηφίους που λαμβάνουν μέρος στις απολυτήριες εξετάσεις σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές της επικράτειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button