Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Άσκηση αγωγής κατά εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

Και λήψη ασφαλιστικών μέτρων για τους τόκους του ήδη εισπραχθέντος κεφαλαίου

Την άσκηση αγωγής κατά των εταιριών ENERGA και HELLAS POWER για τους τόκους του ήδη εισπραχθέντος κεφαλαίου (ανερχόμενους, ενδεικτικά μέχρι σήμερα, στο χρηματικό ποσό των 20.019,19 €) και για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Δήμου Τριφυλίας, λόγω κλονισμού της πίστης και του κύρους του από την ανωτέρω τελεσιδίκως διαγνωσθείσα αδικοπραξία (ενδεικτικά για χρηματικό ποσό 18.000 €) και συνολικά για χρηματικό ποσό τουλάχιστον 38.019,19€ αποφάσισε η Οικονοική Επιτροπή Τριφυλίας σε πρόσφατη συνεδρίασή της.

Επίσης, ο Δήμος θα προχωρήσει στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης, απαγόρευσης μεταβολής περιουσιακής κατάστασης κλπ κατά των ανωτέρω και οποιουδήποτε τυχόν άλλου νομικού προσώπου πραγματικής ιδιοκτησίας ή συμφερόντων του ανωτέρω φυσικού προσώπου.

Να σημειωθεί ότι για την άσκηση αγωγής κατά των κατηγορουμένων και των εταιριών τους έχει ήδη ληφθεί η αριθ. 73/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία είχαν ανατεθεί οι ανωτέρω ενέργειες στον δικηγόρο Αθηνών κ. Παπαρηγόπουλο, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή επικαιροποίησε την αριθ. 73/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας, εξουσιοδοτώντας τον κ. Παπαρρηγόπουλο όπως αναλάβει το χειρισμό των διαδικασιών σε σχέση με την υπόθεση “ENERGA – HELLAS POWER».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button