Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Επικαιροποίηση της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων

Οι Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.), συγκροτούνται από κοινωνικούς λειτουργούς σε κάθε Δήμο και είναι αρμόδιες για θέματα κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων που κατοικούν στην περιοχή ευθύνης τους.

Στο πλαίσιο των δράσεών τους περιλαµβάνεται η πραγµατοποίηση κοινωνικών ερευνών για συνθήκες που ενέχουν κινδύνους για τους ανηλίκους (κακοποίηση, παραµέληση, εµπορία, εκμετάλλευση, κ.ά.) και για την εκτίµηση των αναγκαίων κατάλληλων µέτρων κοινωνικής στήριξης, φροντίδας και προστασίας των ανηλίκων.

Με απόφαση του Δήμαρχου Τριφυλίας επικαιροποιήθηκε η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Τριφυλίας αποτελούμενη από τους:

1. Δήμητρα Τέλιου, ΤΕ 22 Κοινωνική Λειτουργός, υπάλληλος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, ως συντονίστρια, έργο της οποίας είναι να καθοδηγεί τα μέλη της Ομάδας αναφορικά με τις ενέργειές τους για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιτέλεση του έργου τους. Θα πραγματοποιεί κοινωνικές έρευνες για θέματα κακοποίησης ανηλίκων και συμβάντων έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο όταν:

(i) δέχεται σχετική ειδοποίηση από την Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας,

(ii) δέχεται καταγγελία, έστω και ανώνυμη, για κακοποίηση ανηλίκου στα όρια του Δήμου Τριφυλίας ή

(iii) λαμβάνει εισαγγελική εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

2. Μαρία Κούμπλα, ΠΕ Κοινωνιολογίας, υπάλληλος του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να διεξάγει ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη όπου απαιτείται.

Έργο της Ομάδας Προστασίας των Ανηλίκων είναι αυτό όπως προσδιορίζεται στην ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button