Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανήματος

Στον καθορισμό των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού ενός ενός μεταχειρισμένου ερπυστριοφόρου φορτωτή προχώρησε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Τριφυλίας θα προβεί στην εκτέλεση της προμήθειας ενός ερπυστριοφόρου φορτωτή, ο
οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών,
τον καθαρισμό και διάνοιξη του αγροτικού δικτύου προς εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του
αγροτικού πληθυσμού του Δήμου, καθώς και θα συντελέσει στην προστασία από πυρκαγιές και από
πλημμύρες. Το μηχάνημα θα είναι μεταχειρισμένο, ατρακάριστο, χωρίς βλάβες και πλήρως λειτουργικό και
θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις τεχνικές προδιαγραφές για το σκοπό και την εργασία που προορίζεται.

Η δαπάνη της εν λόγω προμήθειας είναι 52.080,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και θα βαρύνει τον κωδικό εξόδων ΚΑ 30.7132.01 του προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2022. Η προμήθεια θα γίνει με ανοικτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει τιμής, όπως αυτή προκύπτει από την υποβολή ενιαίου ποσοστού έκπτωσης (%), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών: 08/08/2022. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα Υποβολής προσφορών: 26/08/2022 και ώρα 23:59. Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών: 29/08/2022 και ώρα 10:00

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μερκούρης διαφώνισε, σημειωνοντας τα εξής: «Ψηφίζω ΚΑΤΑ. Θεωρώ υπερβολικό το ποσό των 52.000,80€ για την προμήθεια ενός μεταχειρισμένου μηχανήματος έργου (ερπυστριοφόρος φορτωτής). Η Μελέτη προμήθειας του μηχανήματος, αναγκαίου κατά την άποψη του Αντιδημάρχου από ποιον συντάχτηκε; Ποια η άποψη του σχετικού μηχανολόγου μηχανικού; Μια μελέτη ατεκμηρίωτη με πολλά κενά, προκαλεί ερωτήματα και επιτρέπει τη δημιουργία σκέψεων ότι εμποδίζεται η διαγωνιστική διαδικασία. Πόσων χρονών μηχάνημα ζητάμε να προμηθευτούμε; Ποιες προδιαγραφές είναι απαραίτητο να πληροί; Δεν υπάρχει αναφορά για τις ώρες λειτουργίας. Αν ο κάδος είναι χωρητικότητας μεγαλύτερης του 1,5t θα αποκλειστεί από τη διαδικασία ο οικονομικός φορέας; Θα προμηθευτούμε ένα πεπαλαιωμένο μηχάνημα σαράντα ετών; (καύσιμα, ανταλλακτικά, άλλα δεδομένα της εποχής εκείνης). Μήπως η αναφορά στο συγκεκριμένο τύπο 3204DT παραπέμπει σε συγκεκριμένη εταιρία (Caterpilar), αποκλείοντας από το διαγωνισμό άλλες εταιρείες; Είναι προτιμότερη η προμήθεια μιας ερπυστριοφόρας περιστρεφόμενης τσάπας διότι το προτεινόμενο μηχάνημα δεν θα προσφέρει και ιδιαίτερες υπηρεσίες. Να αναβληθεί το θέμα και να επανέλθει με πλήρη και τεκμηριωμένη μελέτη».

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Καλά δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί να κατέβουν να ελέγξουν το χρήμα των δημοτών που κατευθύνεται κ με ποιο τρόπο κ αν είναι νόμιμα.

  2. ΣΙΓΑ Ο ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΗΝ ΨΉΦΙΖΕ ΝΑΙ.βλεπεις επί των ημερών τους είχαμε πολλές αγορές μηχανημάτων και όλα δούλευαν άψογα. ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button