Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Καταγραφή των υφαντριών της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας

ΑΥΛΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ | ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας συμμετέχει στην προσπάθεια καταγραφής των υφαντριών της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, που έχει ξεκινήσει μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού πολιτισμού Branding Heritage (ΒH) με τη σημαντική στήριξη του Ιδρύματος Καρέλια.

Το ΒH στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη σύγχρονη δημιουργία, σχεδιάζει αυτό το πολυδιάστατο έργο σε όλη την Ελλάδα με τίτλο ”ΤΗΕ WEAVERS OF GREECE” με στόχο τη διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης της υφαντικής και του επαγγέλματος του υφαντή/της υφάντρας αλλά και την αξιοποίησή της στο σήμερα, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα σε ένα σύγχρονο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Στόχος οι υφάντρες του τόπου μας, όσες κυρίες ή/και νέες κοπέλες θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ήδη επαγγελματικά με την υφαντική,  να καταγραφούν  σε ένα σύγχρονο ψηφιακό μητρώο υφαντικής τέχνης με στόχο την προβολή της δουλειάς τους και στη συνέχεια τη στήριξη τους  με εξελιγμένη μεθοδολογία, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για επιχειρηματική εξέλιξη και εξωστρέφεια.

Το έργο έχει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Θα συμβάλει σημαντικά στη δυναμική προώθηση της υφαντικής τέχνης εντός και εκτός συνόρων αλλά και στην ανάπτυξη κάθε περιοχής.

Καταγραφή, πληροφορίες και διευκρινήσεις.
κ. Κατερίνα Φρέντζου
Ιδρύτρια Branding Hertage Cultural Organisation
Τηλ 6936969414

Link για το έργο:
https://bh.uat-staging.work/projects/aylh-klhronomia/

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button