Τοπικά Νέα

Δήμος Τριφυλίας: Σε ανωμοτί εξηγήσεις επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
Κυπαρισσίας για απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τη μεταφορά της πιάτσας ταξί στην Κυπαρισσία

«Κλήση για προκαταρκτική εξέταση» με σχετική την υπ’ αριθ. 77/ΕΓ2-22/ 123 από 04-08-2022 παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας απέστειλε στις 5 Οκτωβρίου του Α.Τ. Τριφυλίας προς τον Δήμο Τριφυλίας για τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το θέμα χωροθέτησης της πιάτσας ταξί Κυπαρισσίας, ώστε να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και την ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη.

Στην κλήση αναγράφεται:
«Σε εκτέλεση ανωτέρω σχετικής παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα κατωτέρω επτά(7) μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Δήμου σας, όπως προσέλθουν στην Υπηρεσία μας την Δευτέρα 10-10-2022 και κατά τις ώρες 10:00 έως 11:00, προκειμένου να ληφθούν από αυτούς ανωμοτί εξηγήσεις, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και την ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική παραγγελία: 1) ΒΛΑΧΟΣ Αντώνιος, 2) ΣΤΡΙΜΠΑΚΟΣ Δημήτριος,, 3) ΦΡΟΥΣΟΣ Νικόλαος, 4) ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Αλέξανδρος, 5) ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης, 6) ΤΣΑΦΑΡΑΣ Παναγιώτης και 7) ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία. ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας».

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας με Α.Β.Μ.: ΒΕ 2022/33, στις 4-08-2022, με θέμα «Προκαταρτική εξέταση για αναζήτηση Και ειδικότερα 1. παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα). 2. Ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη (άρθρο 46 παράγραφος 1 & 259 του Ποινικού Κώδικα)» Προς διοικητή του ΑΤ Τριφυλίας αναγράφεται:

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε προκαταρκτική εξέταση και ειδικότερα: 1. να διευκρινιστεί από το Δήμο Τριφυλίας εάν για την χωροθέτηση της εν λόγω θέσεις στάθμευσης ταξί (πιάτσα) εκπονήθηκε κυκλοφοριακή μελέτη (ως ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 41911/2021 υπουργική απόφαση) από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας. 2. Να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις των επτά (7) μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας που έλαβαν την υπ’ αριθμ. 24/2021 απόφαση για την ανωτέρω αξιόποινη πράξη».

Η απόφαση της ΕΠΖ μέχρι και σήμερα δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Να θυμίσουμε ότι στη συνεδρίαση της ΕΠΖ Τριφυλίας στις 29/12/2021 με θέμα «Μετακίνηση έδρας στάθμευσης των ταξί (πιάτσα) (43/2021 Α.Δ.Κ.Κ)», σύμφωνα με το πρακτικό της απόφασης που έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την έγκριση της αριθ. 43/2021 αποφάσεως της Κοινότητας Κυπαρισσίας, μετά και από την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών ταξί, με την απόφαση να διαβιβάζεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσαφαράς είχε συμφωνήσει με την εισήγηση του τοπικού συμβουλίου για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί εφόσον αυτή συνοδεύεται με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών ταξί. Εναλλακτικά, είχε προτείνει η πιάτσα να μεταφερθεί μπροστά από τον σταθμό του τρένου. Η Μαρία Πανουσιοπούλου είχε ψηφίσει θετικά και αυτή, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που συμφωνηθήκαν μεταξύ Δήμου και της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί.

Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, στις 27 Απριλίου, όπου από την πλευρά της αντιπολίτευσης είχε αναφερθεί πως δεν είναι δυνατόν να εγκρίνουν τη μετακίνηση της πιάτσας από τη στιγμή που δεν έχει εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη και δεν τηρήθηκε η νομιμότητα. Από την πλευρά της συμπολίτευσης ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος είχε πει ότι υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη από το 2017, με την κα Παναγιωτοπούλου να του απαντά πως δεν μιλάμε για κυκλοφοριακή μελέτη που αφορά πεζοδρόμια και άσφαλτο, αλλά για μελέτη που αφορά την μεταφορά της πιάτσας. Τελικά, τότε, 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά της “έγκρισης της με αριθ.24/2021 ΑΕΠΖ με θέμα: «Μετακίνηση έδρας στάθμευσης των ταξί (πιάτσα) σχ.43/2021 ΑΔΚΚ) στην Κυπαρισσία”, καθώς κατά αυτούς, δεν τηρήθηκε νομιμότητα και δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, 8 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ενέκριναν τη μεταφορά της πιάτσας, ενώ η Χάιδω Παναγιωτοπούλου και ο Σαράντος Κουκούμης ψήφισαν λευκό, ζητώντας την αναβολή του θέματος για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εκπονηθεί μελέτη κυκλοφοριακού για την χωροθέτηση, σημειώνοντας ότι δεν διαφωνούν στο να παραμείνουν οι ταξιτζήδες σε εκείνο το σημείο.

 

Σχετικά Άρθρα

9 Σχόλια

    1. Όταν θιγεστε να αποφασίζει ο λαός,οι γείτονες,για τι δίκιο σας. Να την καταργήσουμε τη δικαιοσύνη να εξασφαλίσει και έσοδα η πολιτεία .

  1. Ο δρόμος μπροστά από το φαρμακείο του Αγγελινά και της vodafon γιατί μικραίνει? {Αύριο θα μεγαλώσουν και το απέναντι πεζοδρόμιο.}
    Είναι νόμιμο? Ποιος βλαμμένος εγκέφαλος μικραίνει την κεντρικότερη οδική αρτηρία που οδηγεί σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους,Πύλο? Αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι έργο των εργολάβων – τεχνιτών. Διαλύουν την Κυπαρισσία γιατί είχε την ατυχία να έχει άχρηστους ,ανίκανους ,εξαφανισμένους και χωρίς όραμα δημοτικούς εκπροσώπους.

    1. Οι εκλεγμένοι έχουν υποχρέωση να σέβονται και να τηρούν τη νομιμότητα και όχι να λειτουργούν αυθαίρετα. Τότε και μόνο τότε μπορούν να απαιτούν από τους δημότες να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του νόμου.

  2. Αναγεννήθηκε η Ιστορική Αρκαδιά απο εναν που τόλμησε και πήγε κόντρα στο ρεύμα του συρμού και των πασης φύσεως πολεοδόμων και αρχιτεκτόνων.
    Και μάλιστα απο Τριφύλιο που δεν εινσι Κυπαρισσιος.
    Αποξειξη οι τουρίστες που φέτος αφησαν την εκπληξη τους οσοι την ειχαν επισκεφθει αλλες χρονιές.

  3. Ποσο χαιρομαι που ο Βλαχος θα περασει το κατωφλι της αστυνομιας, οχι ως αστυνομικος, αλλα ως κατηγορουμενος! Επιτελους, υπαρχει δικαιοσυνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button