Πελοπόννησος

Δείτε γιατί αυτό το μικροσκοπικό χωριό της Πελοποννήσου είναι το… “καλύτερο παιδί”!

Υπάρχουν πολλά που κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει σε όλο τον κόσμο. Ένα από αυτά είναι τα πολλά και διαφορετικά χωριά της. Μικρά ή μεγάλα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Άλλα χτισμένα σε νησιά, άλλα στην άκρη του γκρεμού και άλλα χωμένα μέσα σε ελατοδάση. Το καθένα έχει τη δική του ομορφιά και τη δική του ιστορία να σου διηγηθεί. Σε πολλά από αυτά, αυτή η ιστορία αποτυπώνεται και στο όνομά τους. Και γιατί, για παράδειγμα, ένα χωριό μπορεί να ονομάζεται Καλό Παιδί;

Για όντως υπάρχει ένα τέτοιο χωριό στην Ελλάδα και μάλιστα στην Πελοπόννησο. Ένα μικρό ελληνικό χωριό, με μεγάλη ομορφιά και παράξενο όνομα. Το Καλό Παιδί είναι λιλιπούτειο αλλά εξαιρετικά γοητευτικό ακόμη και όταν το κοιτάς από φωτογραφίες.

Καλό Παιδί: Το ελληνικό χωριό με το παράξενο όνομα

Το Καλό Παιδί, λοιπόν, είναι ένας μικρός και ημιορεινός οικισμός στην Ηλεία. Απλώνεται στα περίπου 200 μέτρα υψόμετρο και είναι μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Θα το βρεις κάπου ανατολικά του φράγματος Πηνειού αλλά όχι με μεγάλη ευκολία λόγω του μεγέθους του. Για να καταλάβεις πού περίπου βρίσκεται μπορείς να δεις τον χάρτη ΕΔΩ. Υπολόγισε ότι είναι λιγότερο από 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αμαλιάδα και άλλο τόσο από τον Πύργο. Αρχικά ονομαζόταν Καλοπαιδιού ενώ αργότερα κάποιοι άρχισαν να το αποκαλούν με το σωστό του όνομα, δηλαδή Καλό Παιδί. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ελληνικά χωριά, έτσι και το Καλό Παιδί, σταδιακά άρχισε να ερημώνει καθώς οι κάτοικοί του αποφάσισαν να μετακινηθούν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button