Πελοπόννησος

Δείτε μία γέφυρα του “αρχαίου κόσμου” στην Πελοπόννησο που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα!

Γέφυρα του Αρκαδικού – Αργολίδα, Ελλάδα

Arkadiko2-1

Η συγκεκριμένη γέφυρα που βρίσκεται μάλιστα σε ελληνικό έδαφος, κατέχει τον επίζηλο τίτλο της παλιότερης, μονότοξης γέφυρας που όχι μόνο διατηρείται ακόμη, αλλά χρησιμοποιείται κιόλας! Χτίστηκε τη Μυκηναϊκή Εποχή, γύρω στο 1300 με 1200 π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην Αργολίδα, ενώ συνέδεε τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.

Arkadiko1

Είναι πιο πλατιά από μια γέφυρα για πεζούς, με τους ιστορικούς να πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο πλάτος χρησίμευε ώστε να μπορούν άρματα να τη διασχίζουν. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατασκευάστηκε από ακατέργαστες ασβεστολιθικές πέτρες με το χαρακτηριστικό μυκηναϊκό (κυκλώπειο) τρόπο κατασκευής χωρίς συνδετικό υλικό. Ίσως για το λόγο αυτό κατάφερε να διατηρηθεί για πάνω από 3 χιλιετίες και να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής.

με πληροφορίες από newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button